Wat maakt een goede horeca onderneming?

Horeca zaken zijn er in overvloed in ons land. Van chique restaurants en prachtige hotels, tot gezellige eetcafé’s en echte stamkroegen. Veel horecaondernemingen zijn binnen drie jaar failliet en sommige houden het daarmee nog lang uit. Hoe maak je het verschil? Wanneer ben je een goede horeca onderneming?

Denk vanuit de gast

Wanneer je een horeca gelegenheid wil oprichten, moet je denken vanuit de gast. Natuurlijk moet je iets doen wat je zelf leuk vindt en waar je thuis in bent, maar je moet ook onderzoek doen naar waar behoefte aan is. Zitten er in de stad al vier hippe koffiezaken? Wat gaat die van jou dan nog toevoegen? Denk na over wat de bezoekers willen en waar jij zelf – als horeca bezoeker – behoefte aan hebt.

Happy company = happy customers

Zorg er daarnaast voor dat je intern alles op orde hebt. De horeca kan een rommelige en soms wat chaotische branche zijn, maar daar heb je zelf invloed op. Zorg dat je voldoende personeel hebt dat ook echt hart voor de horeca én de zaak heeft. Betrek hen ook bij de organisatie en laat ze meedenken in nieuwe acties, ideeën, recepten en evenementen.

Werk ook met producten waar je zelf achter staat. Bouw daarnaast een goede band op met leveranciers, zodat ook zij graag bijdragen aan het succes van jouw zaak.

Tip! Het is tegenwoordig een must om rekening te houden met allergieën als gluten, noten, lactose, etc. Bied jouw gasten nauwkeurige allergenen informatie om het bezoek voor iedereen leuk te houden.

Een kers op de taart

Doe dat beetje extra. Waarom komen jouw gasten toch elke keer weer bij jou koffie drinken? Is het om die heerlijke Belgische bonbons bij de koffie, is het om de wisselende specials of het personeel dat iedere keer weer met een lach klaar staat en de gast éven vraagt naar de afgelopen vakantie, de naam van de hond of een hoe de nieuwe baan bevalt?

Dus, wat maakt een goede horeca onderneming?

Het succes van een horeca onderneming is van veel afhankelijk. Helaas heeft het ook nog steeds te maken met de economische gesteldheid en simpelweg pech of geluk. Wél zijn er een aantal dingen die jij kunt doen om nét het verschil te maken.

Deze advertorial is geplaatst door (Roderick van Straten), gegevens zijn bekend bij en geverifieerd door de beheerder van deze website.