Goed opgeleid? Goed bedrijf!

Interne kennis is wellicht het belangrijke dat een bedrijf kan hebben. Kennis is macht! De wereld van vandaag verandert steeds sneller en sneller en zo ook de kennis rondom jouw vakgebied én de kennis van je concurrenten. Het is dus erg belangrijk om continu bij te blijven. In dit artikel zetten we de belangrijkste tips voor een aantal branches op een rijtje.

Horeca

Kennis en kunde in de horeca wordt vaak onderschat. Dat komt omdat veel scholieren en studenten een bijbaan hebben in de horeca. Hierdoor denkt men vaak: iedereen kan het. Dat is zeker niet waar. Hulp van studenten wordt altijd gewaardeerd, maar voor het managen van een goede horeca onderneming is wel meer nodig dan dat. Daarnaast moet je er ook echt gevoel voor hebben. Niet iedereen is geschikt voor de horeca. Zo kun jij je personeel dat beetje extra geven:

Een barista training, zodat je de lekkerste koffie kunt serveren;
Verdiep je eens in “Gast is Koning”;
Sociale hygiëne; de basis!
Kennis van de HACCP-regelgeving

Industrie

In de industrie zijn er vele richtingen mogelijk. Vaak is iedereen goed geschoold in hetgeen ze doen, maar ook hier zijn een aantal punten halen rondom met name veiligheid:

VCA (Veiligheid Checklist Aannemers). Kap Opleidingen is hiervoor een ervaren opleider;
BHV Cursus (eigenlijk voor iedere branche noodzakelijk!);
Specifieke certificaten en opleidingen zoals het rijden met een heftruck.

Het bedrijfsleven

In het bedrijfsleven is vrijwel alles mogelijk op het gebied van bijscholing, cursussen en trainingen. Wat voor training bij wie past, is natuurlijk afhankelijk van de functie en het werkveld. Zo kun je een training volgen in online marketing, customer service, HR, boekhouden, etc. Verdiep je zeker eens in wat voor jouw personeel in iedere tak mogelijk is. Cursussen en trainingen die voor het gehele bedrijf interessant kunnen zijn, zijn:

Een training of cursus Verandermanagement, wanneer er grote veranderingen gaande zijn in het bedrijf;
Een teambuilding cursus, waardoor iedereen nog beter samen kan werken;
Aanvullende trainingen rondom jullie belangrijkste computerprogramma’s en software;
Alles rondom online. Veel medewerkers zijn niet in dit tijdperk opgegroeid en de wereld (én bedrijven) gaan toch steeds meer online…

Kortom, er is nog veel te halen qua kennis en kunde. Goede interne kennis zorgt voor een goed bedrijf!

Deze advertorial is geplaatst door (Roderick van Straten), gegevens zijn bekend bij en geverifieerd door de beheerder van deze website.