Dresscode? Ripped jeans

Sinds zo’n 2 jaar vormen ripped jeans voor jonge vrouwen een absolute must have. Beperkte de trend zich allereerst nog tot een scheur (rip) op kniehoogte; op dit moment zijn scheuren over de gehele jeans gewenst, wat duidelijk in het straatbeeld terug te zien is.

Hoe draag je ‘m?

Eigenlijk lopen er momenteel 2 trends door elkaar, waarvan er ééntje op ‘winnende hand’ is! Allereerst hebben we de skinny ripped jeans voor vrouwen. Het idee is dat de scheuren grotendeels horizontaal over de hele beenpartij lopen, bij voorkeur voorzien van rafels. Vanzelfsprekend gaat het hier echt om een zomerse trend.

Tweede duidelijk waarneembare trend zijn de wat meer ‘baggy’ jeans. Deze vallen in het geheel wat wijder om het been en zijn her en der voorzien van scheuren en ‘patchwork’.

Je draagt deze jeans met een licht opgerolde pijp (tot iets boven de enkels). Schoeisel mag uit zowel gympen, teenslippers als kittige hakken bestaan. Vooral die laatste tegenstelling is absoluut hipperdepip!

Ergerlijke trend

Hoe hip jonge vrouwen ‘m ook vinden, de ripped jeans (vergeet de heren overigens niet, het merk Gabba jeans voorziet de Nederlandse man van ripped jeans) is niet geheel onomstreden. Want waar jonge meiden en vroege twintigers zich te buiten gaan aan ripped jeans, daar heeft de middelbare vrouw een ernstige afkeur van deze trend.

Onlangs was ik met schoonmoeder op pad. In het attractiepark waar wij met zoon/kleinzoon waren wemelde het van jonge moeders gehuld in ripped jeans. Schoonmoeder had een duidelijke mening waar het ripped jeans betrof:  ‘geldverkwisting, smaakloos’, om vervolgens af te sluiten met ‘nou, als ik een dochter had gehad, had ze dit van mij nooit aan gemogen!’ Haar vriendinnen vonden het ook allemaal zo wanstaltig.

Voor de wat oudere generatie is deze trend een doorn in het oog. Tja. Who cares anyway?