Waarom je content marketing beter kunt uitbesteden

Deze week delen we een interessante blog met je over waarom je content marketing beter kunt uitbesteden. Lees snel verder!

Om te beginnen: wat is content marketing precies?

Heel simpel, het publiceren van content waar je doelgroep behoefte aan heeft. Het doel is om op de langere termijn een relatie op te bouwen waaruit omzet voort vloeit. De content kan op allerlei manieren worden gepubliceerd. Zowel offline als online. Deze blog richt zich enkel op de online kant van content marketing.

Waarom is content marketing niet eenvoudig?

Als je content marketing goed wilt aanpakken, dien je onder andere het koopproces van je klant in beeld te brengen en te bepalen in welke fase er aan welke soort content behoefte is. Dus stel iemand oriënteert zich op een nieuwe auto. Dan kan een uitgebreid artikel over een test waarbij model X van jouw merk het beste uit de bus kwam heel goed werken om bij je potentiële klant vertrouwen te winnen dat jouw merk een goede keuze is.

Daarnaast is het publiceren van content niet het enige dat je moet doen. Je moet ook weten hoe je de content vervolgens kunt promoten. Want publicaties zonder verder acties zorgen in de meeste gevallen voor tegenvallende respons. Met promoten bedoelen we onder andere dat je bijvoorbeeld je blogberichten op andere websites promoot, of een Facebook campagne opzet om een publicatie onder de aandacht van jouw doelgroep te brengen.

Waarom content marketing uitbesteden?

Het creëren en publiceren van content is een vak. Daarbij komt ook nog eens dat je creatief moet zijn om het rendement van de gepubliceerde content te kunnen maximaliseren. Als je blogs schrijft is het verstandig om bijvoorbeeld ook om een e-mailadres van je bezoeker te vragen. Zo kun je hem of haar nieuwsbrieven sturen en zo nu en dan een actie onder de aandacht brengen wat vervolgens weer voor omzet kan zorgen.

Al met al komt er veel kijken bij content marketing. Daardoor kost het niet alleen veel tijd, maar kun je het werk ook beter uitbesteden zodat jij je kunt focussen op waar jij goed in bent en je bedrijf verder kan groeien! Een voorbeeld van een bedrijf waaraan je content marketing kunt uitbesteden vind je hier: resultinternetmarketing.nl.

Deze advertorial is geplaatst door (Sjoerd Hansen), gegevens zijn bekend bij en geverifieerd door de beheerder van deze website.