Ga ook je rijbewijs halen!

Ooit komt het moment om je rijbewijs te gaan halen. Helaas is dit nog geen schoolvak, dus moet je zelf je rijbewijs halen. Het is net zoals een diploma halen, alleen gaat het hier grotendeels over praktijkkennis. De meeste examens op school zijn examens waarvoor je in de boeken moet duiken. Dat is bij een rijbewijs halen natuurlijk ook wel een beetje zo. Je moet ook slagen in het theorie-examen, maar hier ben je vooral bezig met oefenen in de praktijk: het rijlessen nemen. 

Het klikt, of het klikt niet!

Het is belangrijk dat het klikt tussen jou en de rijinstructeur. Als er problemen zijn op dit vlak kun je beter kiezen voor een andere instructeur. Er zullen heus wel meer rijscholen in de buurt zijn. Indien nodig kun je bij meerdere bedrijven een proefles aanvragen. Deze proeflessen zijn niet altijd gratis maar worden aangeboden tegen een gereduceerd tarief. Op deze manier leer je verschillende instructeurs kennen en kun je rustig een keuze maken. Trek er op deze manier een paar weken voor uit om een keuze te maken.

Fantastische rijlessen gehad, ik denk dat ik mij geen betere rijschool had kunnen wensen. Harry geeft gewoon TOP les 
 
Jeroen Tol, Zaandam

Recensies en vrienden

Ook is het handig om rond te vragen in je vriendenkring waar anderen hun rijbewijs haalden. Je kunt ook goed letten op echte reviews van echte leerlingen! Kijk maar eens op de website van Rijopleiding de Kort. Daar staan heel veel recensies van supertevreden ex-leerlingen. Dat bespaart je een lange zoektocht.

Positieve reacties zijn een heel goede indicatie. Gebruik daarnaast de proefles om te kijken of het klikt tussen jou en de rijinstructeur. Vertrouwen is hier een sleutelwoord.

Ik voel me op mijn gemak bij Harry. Ik vind dat erg belangrijk daardoor leer ik beter en sneller.
 
Daphne Timmer, Middenbeemster

Wat is je motivatie?

Denk er goed over na waarom een rijbewijs halen voor jou belangrijk is. Een rijbewijs halen lijkt misschien eenvoudig maar het kan erg lastig worden als je niet gemotiveerd bent. Als je door je ouders verplicht wordt om lessen te gaan volgen is dat jammer. Eigenlijk zou het initiatief vanuit jezelf moeten komen. Jij wilt straks meer onafhankelijk door het leven kunnen gaan. Solliciteren voor een bepaalde baan of jezelf onafhankelijk kunnen verplaatsen, kunnen goede voorbeelden van positieve motivatie zijn. Als je een bepaald beroep uitoefent, waarbij autorijden gewoon een must is, dan kun je niet zonder rijbewijs halen. In dit geval zal je motivatie groter zijn dan wanneer je verplicht wordt door je ouders.

Wat jouw motivatie ook is, we wensen je veel succes in je zoektocht naar een goede autorijschool. Je kunt altijd bij ons langskomen voor een proefles. Er zijn na afloop geen verplichtingen. Je bent alvast van harte welkom.

Woon je in Noord-Holland, kijk dan eens op de website van:

Rijopleiding de Kort
Zaanweg 54E
1521 DL Wormerveer

http://www.rijopleidingdekort.nl

Heb je al die positieve reacties gezien over de manier van lesgeven van instructeur Harry? Aarzel dan niet en pak de telefoon voor een eerste afspraak :
Tel. 06 2847 2293