Onderhoud van een buitenboordmotor

Tips voor het onderhoud van je buitenboordmotor

Als je een leuke boot bezit of je hebt net een buitenboordmotor gekocht dan is het nodig om hem eerst een onderhoudsbeurt te geven voordat je ermee het water op trekt. Je kunt deze onderhoudsbeurt zelf uitvoeren. Het kan natuurlijk ook dat je daar geen tijd of zin in hebt, of gewoon niet over de kennis en kunde beschikt. In dat geval is het handig om de motor door een specialist zoals Alwas Handelsonderneming te laten onderhouden of repareren. Hierover kun je meer informatie vinden op onze website.

Mocht je toch willen proberen om zelf het onderhoud te doen, dan geven we je hier alvast wat tips. Werk ze!

Zelf het onderhoud doen?

Het winterklaar maken is niet zoveel werk. Hier heb je wat tips die van pas komen als je het zelf wilt doen:

·         Haal de brandstof uit de carburateur. Dit kan door de motor te laten draaien zonder benzinetoevoer tot hij stopt. Eventueel de aftapplug van de carburateur losdraaien zodat deze leeg loopt.

·         Staartolie vervangen: dit is niet jaarlijks nodig zolang er geen lekkages zijn in de staart. Controleer aan de kleur van de olie of alles nog in orde is. Koop wel echte staartolie en geen boîte-olie.

·         Alle punten smeren (vetspuit).

·         Eventueel bougies vervangen. Bij een 2-takt zijn ze eerder aan vervanging toe dan bij een 4-takt motor. Je moet even kijken hoe goed ze nog functioneren.

·         Indien je de motor aan de boot laat zitten, zorg dan dat de staart uit het water is. Bij vriesweer kan je staartstuk kapot vriezen met een dure reparatie tot gevolg.

·         Impeller (waterpomp) uit het water halen. Bij vriesweer kan het rubber kapot gaan. Kijk ook meteen of er geen slijtage is. Als de impeller goed verzorgd wordt gaat hij jaren mee. Er kunnen stukjes rubber afbreken en in de motor zelf terecht komen. Zonder volledige demontage krijg je dat spul er nooit uit.

·         Anodes vervangen. Slijten vaak sneller als de boot altijd in het water blijft liggen. Ze zorgen voor de bescherming van het staartstuk.

·         Er is een verschil in onderhoud tussen een 2-takt en een 4-takt motor. Bij de laatste moet je olie en filter vervangen en eventueel kleppen stellen. Bij een 2-takt moet je dan weer niet vergeten om wat olie bij de benzine te doen. Een 2-takt verbruikt doorgaans meer bougies, dus de kosten zullen voor beide typen motoren gelijk uitkomen.

·         De motor conserveren om hem vochtafstotend te maken met een vocht verdrijvend middel zoals WD40.

·         Je kunt in geval van een viertakt ook de motorolie vervangen. De reden hiervoor is dat er wel eens een beetje vocht in kan komen.

·         Bewaar de motor gedurende de wintermaanden liefst in huis bij kamertemperatuur. In ieder geval liever niet in de vrieskou!

·         Als je ergens een tweedehands motor hebt gekocht geef die dan altijd een onderhoudsbeurt. Dan pas heb je alles gezien en weet je waar je aan toe bent.

 

Waar haal ik de onderdelen vandaan?

 

Als je zelf het onderhoud van je buitenboordmotor ter hand gaat nemen, dan heb je ongetwijfeld een aantal onderdelen nodig. Natuurlijk kun je nieuwe onderdelen kopen bij een dealer maar dan zul je schrikken van de prijzen. Het is veel voordeliger om eens te kijken naar goed gereviseerde tweedehands onderdelen. Alswas Handelsonderneming heeft een webshop vol met onderdelen van bekende merken als Mercury, Yamaha, Honda en nog veel meer. En kun je iets niet vinden in de webshop, stuur dan even een emailtje, dan gaan wij kijken wat we voor je kunnen regelen.

Alwas Handelsonderneming

Schokkerlaan 3, 1503 JN Zaandam

Mobiel: 06 5470 4523

E-mail: info@alwas.nl

Web: www.alwas.nl