Gezondere kant-en-klaar maaltijden: ze bestaan echt!

Kant-en-klaar maaltijden hebben al sinds het begin van hun bestaan een negatief imago: deze maaltijden kunnen toch nooit gezond zijn? De laatste jaren is hier gelukkig verandering in gekomen. Hoewel er natuurlijk nog steeds genoeg ongezondere maaltijd bestaan, zijn er tegenwoordig ook voedzame, gezonde kant-en-klaar maaltijden. Wist je dat er zelfs eiwitrijke en koolhydraatarme magnetron maaltijden bestaan?

Van vette hap naar voedzame maaltijden

Het slechte imago van kant-en-klaar maaltijden is niet geheel onterecht. Voor heel wat jaren waren deze maaltijden namelijk ook niet bepaald voedzaam. Van een broodje hotdog tot pasta’s met te weinig groenten, opwarmmaaltijden waren lange tijd niet gezond, ook vanwege het zout- en vetpercentage. Hoewel deze maaltijden prima kunnen smaken, zijn ze niet altijd even voedzaam en doe je je lichaam er niet altijd een plezier mee. Gelukkig komen er meer en meer gezonde en voedzame magnetron maaltijden op de markt.

Vandaag de dag zijn er steeds meer bedrijven, zoals https://www.fuelyourbody.nl/, die gezonde kant-en-klaar maaltijden aanbieden. Deze maaltijden worden vers bereid en meteen ingevroren, wel zo lekker! Ondanks dat deze maaltijden dus ready-to-eat zijn, kan je ze nog steeds gebruiken bij het behalen van jouw eetdoelen. Of je nu wilt afvallen, aankomen, op gewicht wilt blijven, koolhydraatarm eet of juist meer eiwitrijke maaltijden wilt eten. Kant-en-klaar maaltijden worden steeds toegankelijker én passender voor iedereen.

Magnetron maaltijden voor sporters

Steeds meer sporters maken tegenwoordig gebruik van magnetron maaltijden. Deze kant-en-klaar maaltijden zijn de makkelijkste variant van meal prep maaltijden: ze worden bevroren geleverd en hoef je alleen nog maar even op te warmen in de magnetron. Zo heb je voor een aantal dagen het avondeten al in huis én hoef je niet meer zelf de keuken in te duiken na een lange werkdag. Ideaal voor sporters die tijd tekortkomen of gewoon niet zo graag koken.

Nog een voordeel van deze maaltijden is dat alle voedingswaarden al op de verpakking staan. Zo hoef je niet meer zelf te berekenen of bepaalde ingrediënten en maaltijden wel in je voedingsschema passen.

Magnetron maaltijden voor specifieke dieetwensen

Volg jij een specifiek dieet of heb je bepaalde doelen waarin maaltijden een grote rol spelen? Het eten van een magnetron maaltijd kan dan prima in je eetschema passen. Er zijn zelfs maaltijden die je kunnen helpen bij het behalen van je doelen!

Bulk maaltijden zijn wat hoger in vetten en koolhydraten, waardoor je meer aankomt in vetpercentage. Ideaal voor mensen die willen aankomen of in een bulk zitten. Lean maaltijden zijn gezonde, magere maaltijden voor mensen die hun vetpercentage willen verlagen. Deze maaltijden zijn erg populair onder krachtsporters wanneer ze in hun cut zitten. Wist je dat er zelfs eiwitrijke magnetron maaltijden bestaan? Deze maaltijden zijn logischerwijs hoog in zowel dierlijke als plantaardige eiwitten. Handig voor de sporters en atleten die elke dag veel eiwitten binnen moeten krijgen.

Er zijn ook gezonde kant-en-klare magnetron maaltijden voor andere dieetwensen, zoals bijvoorbeeld een koolhydraatarmdieet. Dankzij deze voedzame, koolhydraatarme maaltijden weet je precies wat je eet aan koolhydraten én weet je zeker dat je gezond eet.

Let wel: een vers bereide maaltijd, bestaande uit de benodigde hoeveelheid dagelijks groente blijft altijd de voorkeur genieten boven bereid voedsel als een magnetron maaltijd, daarom doe je verstandig aan afwisseling tussen verse- en magnetron maaltijden.