Hoe creëer je een katvriendelijke kerstsfeer, zonder kerstboom?

Vind je het ook zo leuk om jouw huis met kerstdecoratie in kerstsfeer te brengen? Dan denk je vaak als eerste aan een kerstboom. Maar wat als je katten of poezen hebt die een kerstboom als een speeltuin zien?

Gelukkig kun je zelfs zonder die traditionele boom in de woonkamer jouw interieur in kerstsfeer brengen en je zult geen last hebben van rondvliegende kerstballen en speelse katten. Ontdek in deze blog praktische en creatieve alternatieven voor een kerstboom.

Catproof Kerstdecoratie

Wie zegt dat een kerstboom de enige manier is om je huis in kerstsfeer te brengen? Ga bijvoorbeeld eens voor katvriendelijke kerstdecoratie zoals kransen en kerstslingers. Je kunt deze bijvoorbeeld aan een muur of hoog boven de eettafel hangen. Het ziet er erg leuk uit en jouw katten zullen hier bijna nooit bij kunnen komen. Ook is het een leuk idee om de ramen te versieren door middel van kerstsjablonen en spuitsneeuw.

DIY Kerstmuur

Hang aan een kale muur een mooie wandplank op en decoreer deze met kerstlichtjes, foto’s, en andere kerstdecoratie. Of kies voor meerdere wandplanken en hang deze op verschillende hoogtes. Dit geeft je de mogelijkheid om een prachtig kersttafereel te creëren zonder je zorgen te maken over een omvallende kerstboom.

Kerstsfeer in huis

Met mooie woonkussens en plaids op jouw leren hoekbank, breng je moeiteloos de kerstsfeer in jouw woonkamer. Denk aan rood en groen om die traditionele kerstkleuren terug te brengen, en wie weet, misschien vindt jouw poes of kater wel een nieuwe favoriete slaapplek.

Feestelijke bartafel

Heb je toevallig een hoge bartafel in huis? Dan is het een origineel idee om deze bartafel in kerstsfeer te brengen. Versier de bartafel bijvoorbeeld met kerstversieringen, kaarsjes en kleine kerstaccessoires. Je kunt ook een windlicht vullen met (nep)kerstballen en er een lichtsnoer op batterijen in stoppen. Het ziet er niet alleen stijlvol uit, maar je poezen zullen minder snel proberen te klimmen.

Praktische tips voor poezenliefhebbers

Haal geen Kerstster in huis

Kies voor kerstplanten die niet giftig zijn voor katten zoals bijvoorbeeld hulst. Het is gevaarlijk om de populaire Kerstster in huis te halen, want deze zijn giftig en jouw kat kan er erg ziek van worden. Het laatste wat je wil is je zorgen maken tijdens de feestdagen om jouw zieke kat.

Zorg voor een eigen plekje voor jouw kat

Creëer gezellige hoekjes en verstopplekken voor jouw kat met behulp van dekens en kussens. Op deze manier hebben ze een eigen plekje om te ontspannen en kun jij genieten van jouw kerstdecoratie in huis.

Met deze praktische tips en alternatieve ideeën voor een kerstboom kun je met een gerust hart jouw katten rond laten lopen. Dus zet die kerstboom dit jaar maar niet op en geniet samen met jouw pluizige viervoeters van een fijne Kerst.