Welk bed kopen als je lang bent

Een goede nachtrust is van onschatbare waarde, maar voor mensen van bovengemiddelde lengte kan het een uitdaging zijn om het juiste bed te vinden. Het is belangrijk dat je slaapruimte niet alleen comfortabel is, maar ook voldoende ruimte biedt om te bewegen en te ontspannen. In deze blog bespreken we de belangrijkste overwegingen en tips voor lange slapers die op zoek zijn naar het perfecte bed.

Kies voor grotere lengtematen

Een van de meest voor de hand liggende oplossingen voor lange slapers is het kiezen van een bed met extra lengte. Veel beddenfabrikanten bieden modellen aan die speciaal zijn ontworpen voor mensen die langer zijn dan gemiddeld. Deze bedden zijn vaak beschikbaar in lengtematen van 210 cm of zelfs 220 cm, waardoor je voldoende ruimte hebt om je helemaal uit te strekken.

Als je ook een breed bed wilt, kun je dus bijvoorbeeld kiezen voor een 180 x 210 of een 180 x 220 bed. Dit kan natuurlijk ook in een 160 cm breed bed of een andere variant.

Kies voor een boxspring

Boxsprings zijn ideaal voor lange slapers vanwege hun hoogte en ondersteuning. Het verhoogde ontwerp maakt het gemakkelijker om in en uit bed te stappen, terwijl de combinatie van pocketveringmatrassen en een comfortabele topper zorgt voor de juiste ondersteuning en zachtheid.

Overweeg een king-size bed

Als ruimte geen probleem is in je slaapkamer, overweeg dan een king-size bed. King-size bedden zijn breder dan standaard tweepersoonsbedden, waardoor je niet alleen extra lengte, maar ook extra breedte hebt. Dit geeft je nog meer bewegingsruimte tijdens het
slapen.

Probeer verstelbare bedden

Verstelbare bedden bieden de mogelijkheid om het hoofd- en voeteneinde van het bed naar wens omhoog of omlaag te bewegen. Dit kan handig zijn voor lange mensen die comfortabel willen lezen of tv-kijken in bed, terwijl ze tegelijkertijd voldoende lengte behouden om volledig uit te strekken.

Test verschillende matrassen

Elk lichaam is anders, dus het is belangrijk om verschillende matrassen uit te proberen voordat je een beslissing neemt. Proefliggen in de winkel helpt je om de juiste matras te vinden die voldoende ondersteuning biedt aan je lengte en tegelijkertijd comfortabel aanvoelt.

Maatwerk opties

Als je echt specifieke eisen hebt, overweeg dan het investeren in een maatwerk bed. Sommige beddenfabrikanten bieden de mogelijkheid om bedden op maat te maken, zodat je precies de lengte, breedte en hoogte krijgt die je nodig hebt voor een goede nachtrust.