Je elektrische auto thuisladen via zonnepanelen, een ware must

Ontdek zelf de voordelen van een laadpaal aan huis in combinatie met zonnepanelen. Een thuislaadpaal heeft pas echt de toekomst wanneer je ook nog eens zonnepanelen aanschaft. Ontdek het dus zelf.

Ben je ook zo enthousiast over de groeiende trend van elektrische auto’s en zonne-energie? De combinatie van deze 2 is ideaal. In dit artikel kijken we naar de voornaamste voordelen van een laadpaal aan huis in combinatie met zonnepanelen.

De voordelen van een laadpaal aan huis, gecombineerd met zonnepanelen

Als het gaat om zonne-energie en elektrische auto’s kunnen we zeggen dat dit een geweldig koppel vormt. Ten eerste zijn zonnepanelen een fantastische manier om de kosten van je elektriciteitsrekening te verlagen. Gemiddeld kan een huishouden met zonnepanelen tot wel 70% op energiekosten besparen. Combineer dat met een elektrische auto, en je bent in principe je eigen groene energiecentrale aan het runnen.

Financieel aantrekkelijk: Als je jouw elektrische auto oplaadt met zonne-energie die je zelf hebt opgewekt, kun je de “tankkosten” enorm reduceren. Afhankelijk van je locatie en de grootte van je zonnepanelen systeem kun je jezelf honderden euro’s per jaar besparen.

Duurzaamheid: Je reduceert je CO2-voetafdruk aanzienlijk door te kiezen voor zonne- energie en een elektrische auto. Volgens het Internationaal Energieagentschap (IEA) kan de wereldwijde CO2-uitstoot met ongeveer 1,5 gigaton worden verminderd als 600 miljoen elektrische auto’s zouden worden opgeladen met zonne-energie.

Gemak: Met een laadpaal aan huis hoef je nooit meer in de rij te staan bij openbare laadstations. Bovendien kun je ‘s nachts opladen, waardoor je overdag gebruik kunt maken van de opgeslagen zonne-energie.

Waardevermeerdering van je huis: De combinatie van een laadpaal en zonnepanelen is een aantrekkelijk verkoopargument en kan de waarde van je huis verhogen.

Energieopslag: De rol van thuisbatterijen of bi-directionaal opladen

Tegenwoordig zijn er ook thuis accu’s te installeren. Een thuisbatterij slaat overtollige zonne- energie op, die je dan kunt gebruiken om je elektrische auto‘s avonds of op bewolkte dagen op te laden of voor je huis te gebruiken. . Dit maximaliseert het gebruik van je eigen opgewekte zonne-energie. Anderzijds kunnen steeds meer auto’s en laadpalen bi- directioneel opladen. De auto kan dan via de speciale laadpaal in de avond weer elektriciteit aan je huis leveren.

Een laadpaal installeren en zonnepanelen installeren is niet alleen financieel aantrekkelijk, maar ook een stap in de goede richting voor een duurzamere toekomst. Het systeem is technisch steeds geavanceerder en de mogelijkheden zijn eindeloos. Dus waar wacht je nog op? Maak de sprong naar deze opwindende duurzame toekomst!