Alles wat je moet weten over interim werk!

Interim werk, ook wel bekend als tijdelijk werk of interim management, is een flexibele arbeidsvorm die in de loop der jaren steeds meer is toegenomen. Voor zowel werkgevers als werknemers biedt werk van interimmers talloze voordelen. In dit blogartikel zullen we dieper ingaan op hoe interim werk werkt, waarom het aantrekkelijk is en wat je kunt verwachten als je besluit om als interim professional aan de slag te gaan.

Hoe werk je op interim basis?

Interim werk houdt in dat professionals binnen hun vakgebied voor een bepaalde periode worden ingehuurd om specifieke taken of projecten binnen een organisatie uit te voeren. Deze professionals worden interim managers of consultants genoemd en zijn meestal gespecialiseerd binnen een bepaald vakgebied. Als interimmer bekleed je functies binnen het management, HR, finance, marketing of IT.

Werkgevers schakelen interim professionals in om verschillende redenen. Er is bijvoorbeeld extra capaciteit nodig om een project af te ronden, om een vacature te overbruggen of wanneer er specifieke expertise moet worden binnengehaald. Interim professionals werken vaak als zelfstandigen en bieden hun diensten aan via een bemiddelingsbureau of rechtstreeks aan werkgevers.

De voordelen van interim werk op een rij:

1. Flexibele functie: Voor zowel werkgevers als interim professionals biedt interim werk flexibiliteit. Werkgevers kunnen snel en gemakkelijk gekwalificeerde professionals inhuren voor een bepaalde periode, zonder langdurige contracten of verplichtingen. Interim professionals kunnen op hun beurt zelf bepalen welke opdrachten ze aannemen en wanneer ze werken.

2. Vakkundigheid: Interim professionals brengen vaak gespecialiseerde kennis en ervaring met zich mee. Er zijn vaak al succesvolle projecten afgerond, wat een meerwaarde betekent voor de werkgever. Werkgevers kunnen profiteren van deze expertise zonder de kosten en verplichtingen van het in dienst nemen van een fulltime medewerker.

3. Nieuwe uitdagingen: Interim werk biedt professionals de mogelijkheid om steeds nieuwe uitdagingen aan te gaan. Door te werken in  verschillende organisaties word je kennis immers uitgebreid en aangescherpt; een perfecte basis voor een volgend project.

Wat kun je verwachten als interim professional?

Als interim professional kun je verwachten dat je regelmatig van opdracht verandert. De duur van de opdrachten kan variëren van enkele maanden tot een jaar of langer, afhankelijk van de wensen van het bedrijf of organisatie. Daarnaast is er de mogelijkheid om te onderhandelen over je tarief. Het is daarnaast belangrijk om jezelf als interim professional te blijven ontwikkelen. Het volgen van trainingen en het bijhouden van de laatste ontwikkelingen binnen je vakgebied is key. Daarbij is het opbouwen van een professioneel netwerk van grote waarde voor krijgen van nieuwe opdrachten.

Voordelen van interim werk voor werkgevers en werknemers

Interimmers brengen dus de nodige voordelen met zich mee voor de werkgever, maar ook voor henzelf. Voor werkgevers is het een manier om snel en efficiënt gekwalificeerde professionals in te huren, terwijl interim professionals kunnen genieten van afwisseling, uitdagingen en de vrijheid van het zelfstandig ondernemerschap. Als je op zoek bent naar een dynamische carrière met diverse mogelijkheden, kan interim werk een uitstekende keuze zijn.