Kies voor kunstgras, dit zijn de redenen!

Kunstgras wordt steeds populairder, en dat is niet zo gek! Kunstgras heeft namelijk een hoop voordelen ten opzichte van “natuurlijk gras”.

Op de eerste plaats is het consistent; je hebt altijd een mooi groen gazon, ongeacht de weersomstandigheden. Waar natuurlijk gras kan reageren op de seizoenen, heb je dat probleem met kunstgras niet. Dat is toch heerlijk!

Gras maaien niet leuk?

Gras maaien is vaak een klusje dat mensen niet zo leuk vinden. Een volgend voordeel is dat je kunstgras niet hoeft te maaien en niet hoeft te bemesten. Het hoeft alleen maar gelegd te worden, en als je zin hebt, kan je het even netjes vegen. Op die manier heb je heel wat tijd over om lekker in je tuin te liggen en te genieten van je mooie kunst grasmat. Ook scheelt het aanzienlijk in de portemonnee nu je geen grasmaaier hoeft aan te schaffen en je niet hoeft te sproeien.

Huisdieren en kunstgras

Daarbij is kunstgras geschikt voor huisdieren. Ze spelen er in de regel graag op, en jij hebt het voordeel dat je binnen geen modderige pootafdrukken hebt. Ook zitten er geen, althans, minder beestjes in kunstgras dan in natuurlijk gras.

Nog een voordeel van kunstgras is dat je geen last hebt van allergieën en hooikoorts. Een kunstgrasmat bevat namelijk geen pollen. Heerlijk! Leg de zakdoekjes maar weg.

Het is ook prettig dat kunstgras lang mee gaat, jaren zelfs. De tijden waarin kunstgras na een paar jaar vervangen moest worden omdat het was versleten, zijn allang voorbij. Dit scheelt een hoop gedoe en geld. Daarbij is kunstgras ook duurzaam, gezien het 100% recyclebaar is.

Het kunstgras blijft altijd groen Mocht je de ruimte hebben en er van houden, dan geldt dat kunstgras een ideale ondergrond is voor het plaatsen van een zwembad. Kunstgras is namelijk chloorbestendig en het is minder glibberig, waardoor je valpartijen, die je bij natuurlijk gras eerder hebt, voorkomt.

Wat mensen vaak ook verbaast, is hoe fijn kunstgras aan de blote voeten voelt. De tijd dat kunstgras aanvoelde als harde en scherpe sprieten ligt gelukkig alweer ver achter ons. Kunstgras is net zo zacht als het er mooi uit ziet. Dat maakt het ook voor kleine kinderen en huisdieren fijn.

Mocht je nog twijfelen tussen kunstgras en tegels, dan is het goed om te weten dat kunstgras waterdoorlatend is, terwijl straatwerk dat niet, of in ieder geval minder, is. Daarbij ziet kunstgras er toch echt een stuk mooier en frisser uit. Vooral omdat je kan kiezen uit elke tint groen die je je maar kan bedenken. Je kan ze ook met elkaar combineren om de mooiste grasmat te creëren.

Kunstgras kopen brengt dus een hele hoop voordelen met zich!