Een deurmat op maat: wel zo gemakkelijk

Je woning stijlvol en praktisch afwerken met een deurmat, dat is hoe dan ook een goed idee. Natuurlijk wil je wel dat je nieuwe deurmat een beetje bij je woning past. Kiezen voor maatwerk is daarom de beste oplossing.

Waarom is een maatwerk deurmat een waardevolle investering en welke mogelijkheden bestaan er zoal? Hieronder lees je meer over deurmatten op maat.

De voordelen van een deurmat op maat

Een maatwerk deurmat brengt wel degelijk heel wat voordelen met zich mee:

1. Perfect voor jouw woonstijl

In de eerste plaats is een maatwerk deurmat perfect afgestemd op jouw woning of bedrijfspand. Bij het produceren van een maatwerk mat houdt men immers rekening met jouw persoonlijke wensen op het vlak van materiaal, structuur, dikte en nog veel andere factoren. Zo krijgt je woning of kantoor een leuk extra stukje afwerking.

2. De juiste afmetingen

Daarbij heeft een maatwerk deurmat precies de goede afmetingen. Niet onbelangrijk, zeker als je weet dat een mat die te klein is het risico op vuiligheid in je woning vergroot. Daarbij beschikt niet elke woning of bedrijfspand aan de voordeur over even veel ruimte om zo’n mat te leggen. Kies je voor maatwerk? Dan weet je zeker dat je mat als gegoten past.

3. Je woning altijd proper houden

Een bijkomend voordeel van de perfecte pasvorm van een maatwerk deurmat is natuurlijk dat je woning altijd piekfijn in orde is en blijft. De kans dat iemand met zijn of haar vuile schoenen binnenkomt, is immers veel kleiner. Dit is vooral zo als je kiest voor een deurmat met haren met een grove structuur, zoals kokosvezels.

Hoe vind je de beste deurmat? Enkele populaire opties

De voordelen van een deurmat op maat zijn duidelijk, maar hoe vind je nu precies het beste model? Er bestaan heel wat verschillende mogelijkheden. Denk maar aan een schoonloopmat met kokosvezels die grote brokken vuiligheid, zoals aarde of zelfs steentjes, opvangen en zo je woning proper houden.

Aan de andere kant bestaan er ook andere soorten deurmatten, zoals droogloopmatten. Zo’n model bestaat doorgaans uit nylonvezels, die al het vocht dat aan je schoenen hangt, opvangen. Zo is de kans dat je met natte voeten in huis komt meteen een stuk kleiner.

Ten slotte kan je kiezen uit een hele reeks aan verschillende materialen. Kokos en nylonvezels zijn erg populair, maar ook rubber is een veel voorkomende oplossing. Vooral bij matten die heel wat vuiligheid en wrijving te verduren krijgen. Welke keuze je echter ook maakt, maatwerk is een must!