Compressoren kunnen duurzaam en zelfs olievrij zijn

In deze tijd zijn veel ondernemingen op zoek naar manieren om duurzamer te zijn. Dit doen ze om te dragen aan een beter klimaat, maar ook om een goede naam te behouden of te herstellen. Bedrijven die compressoren gebruiken bij productieprocessen zijn er daarom erg bij gebaat als dit op een zo milieuvriendelijk mogelijke manier kan. Gelukkig zijn er tegenwoordig allerlei duurzame compressoren op de markt. Zo is er bijvoorbeeld een compressor olievrij. Zo´n olievrije compressor brengt voordelen met zich mee voor de gezondheid, het milieu, kosten en onderhoud ontstaan. Verder worden er veel andere compressoren die naast redelijk duurzaam, ook erg handig zijn omdat ze mobiel zijn.

Mobiele compressoren niet altijd olievrij, maar wel duurzamer

Niet alleen de olievrije variant is duurzaam. Er zijn allerlei andere soorten zoals de mobiele compressor die milieuvriendelijk werken. Weliswaar zijn lang niet alle mobiele compressoren geheel olievrij, toch verbruiken ze vanwege moderne technieken in veel gevallen minder brandstof dan voorheen. Er kan tegenwoordig ook een stroomgenerator worden aangesloten op iedere mobiele compressor. Zo kan er, in plaats van met brandstof, met elektriciteit worden gewerkt. Dit klinkt meteen een stuk milieuvriendelijker in de oren dan compressoren die op basis van diesel functioneren.

Het grote voordeel van de mobiele compressor

Het valt al uit de naam af te leiden: de mobiele compressor is mobiel! Erg handig want je kunt dus op allerlei plekken ingezet worden. Aangezien compressoren voor allerlei verschillende toepassingen gebruikt kunnen worden, is het wel zo handig dat ze ook makkelijk verplaatst kunnen en mogen worden. Zo worden compressoren bijvoorbeeld zowel gebruikt voor het aanleggen van ondergrondse leidingen als voor het in orde brengen van skipistes. Goed om te weten is dat ze ook in stedelijke gebieden mogen worden ingezet.

De vele voordelen van een olievrije compressor

De olievrije compressor is beter voor het milieu omdat er geen olie in het systeem verneveld wordt. Een ander belangrijk voordeel is dat er veel minder stoffen of dampen verspreid worden in de directe omgeving die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid van mensen en dieren. Er is geen kans op eventuele lekkages of vervuilingen omdat er geen olie in het systeem van de compressor zit. Daarnaast worden er flink wat kosten bespaard met een olievrije compressor. Het onderhoud van de machine is minder complex dan wanneer er rekening moet worden gehouden met een olie-injectie systeem. Ook worden de vervangingskosten van olie en filters je bespaard.