De mogelijkheden van glazenwanden voor je woning

Moderne woningen beschikken vrijwel altijd grote raampartijen, die vaak deels bestaan uit schuifpuien. Glazen wanden zijn hartstikke praktisch én geliefd. Wat je er nog meer mee kunt voor je woning lees je hier.

Glazen wand voor vele doeleinden

Glazen wanden lenen zich niet alleen als raampartij en schuifpui, ook ter afsluiting van het balkon of terras zijn zij ideaal. Met een glazen wand creëer je bijvoorbeeld een tuinkamer, of een gesloten balkon. Hiermee zijn ze voor praktisch iedere woning geschikt en zorgen ze ervoor dat je optimaal van de buitenruimte, zoals balkon of tuin kunt genieten.

Balkonbeglazing: ideaal

Het balkon; meestal genieten we er alleen maar tijdens warme dagen van, want juist een balkon is meestal een echte windvanger. Kies je er echter voor om een glazen wand te plaatsen langs een inpandig balkon (een loggia, wat aan drie kanten is ingesloten), dan kun je het hele jaar profijt hebben van je balkon (mits je er een straalkacheltje plaatst tijdens vorst). De glazen wanden zijn uitschuifbaar, zodat je tijdens de zomer gewoon direct in contact staat met de buitenlucht. Bekijk hier de mogelijkheden. Om de nieuwe look helemaal af te ronden kies je voor een prachtige, totaal weersbestendige composiet vloer (deze bestaat uit deels hout en deels kunststof vlonderplanken en vormt dé tuintrend van dit moment). Jouw loggia is hiermee helemaal actueel en van deze tijd!

De glazen tuinkamer

Ze schieten als paddenstoelen uit de grond: glazen tuinkamers! De twee meest voorkomende plekken voor de glazen tuinkamer is ofwel achterin de tuin, waar je een prachtige loungehoek creëert, of hij wordt direct aan de gevel over het terras geplaatst. Het handige van de glazen tuinkamer is dat het monteren snel gebeurd is en dat hij gewoon op de aanwezige terrastegels kan worden geplaatst. De voordelen zijn natuurlijk groot; tijdens ieder jaargetijden kun je van de tuin genieten en kun je het buitengevoel opzoeken achter beschut glas. Maar ook je woning oogt ineens een stuk rianter dankzij de tuinkamer.

Meer inspiratie opdoen? Ontdek op de website Glazenwandenspecialist.nl de uitgebreide mogelijkheden van glazen wanden voor tuin en balkon!