Zwembad opzetten: handige tips en tricks

Ben je van plan om in de zomer een heerlijk opzetzwembad in je tuin op te zetten en deze de hele zomer te laten staan? Dan zijn er wel een aantal zaken waar je rekening mee dient te houden. Zie hieronder meer informatie over zwembad opzetten: handige tips en tricks.

Prijs

Probeer een zwembad in het najaar (dus na de zomer te kopen), dan maken fabrikanten en winkels weer ruimte voor de winterspullen en kun je (grote) zwembaden vaak met een mooie korting alvast kopen voor de volgende zomer. Als je genoeg ruimte hebt om het zwembad te bewaren, dan is dit zeker een aanrader om kosten te besparen op de aanschaf van een groot zwembad voor in de tuin.

Monteren en stellen

Heb je eindelijk een zwembad naar keuze gekocht, dan gaat het uitpakken van de onderdelen en het monteren en stellen beginnen. Zeker als je van plan bent om het zwembad de hele zomer te laten staan, is het van belang om te zorgen dat het zwembad op een vlakke, onscherpe ondergrond staat. Zo voorkom je dat je zwembad lek raakt of naar een bepaalde kant toe gaat hellen. Pak alle onderdelen vervolgens uit de doos en begin met het vastklikken en monteren van het gehele frame. Zorg vervolgens dat het doek hier goed aan bevestigd wordt en check of het zwembad waterpas staat. Wel zo handig om deze stap te checken en eventuele aanpassingen te verrichten voor het water erin zit.

Zwembad vullen en pomp installeren

Ga vervolgens het zwembad vullen met water. Sluit de tuinslang aan op de kraan en laat de kraan het werk doen. Is het zwembad inmiddels gevuld? Lees vervolgens goed in de handleiding hoe de pomp aangesloten dient te worden en installeer de pomp. Als je van plan bent om het zwembad de hele zomer te laten staan, is het aan te raden om je in een gespecialiseerde winkel te laten adviseren over de juiste PH waarde en de hoeveelheid chloor en andere bacterie werende middelen die je in het zwembad dient te gooien. Pas altijd op met deze middelen, gezien ze vaak erg sterk zijn en bij teveel gebruik kunnen zorgen voor gezondheidsklachten.

Zwemmen maar

Is dit allemaal gelukt? Dan kan er eindelijk lekker gezwommen en gedobberd worden. Laat die heerlijk, warme zomer maar komen. Jij bent er tenslotte helemaal klaar voor met je eigen zwembad in de tuin.