Handige gids voor het kopen van een nieuwe bureaustoel

Een goede bureaustoel is natuurlijk onmisbaar op ieder kantoor. Of je nu een thuiskantoor gaat inrichten of achter je bureau op de zaak zit, in beide gevallen kun je natuurlijk niet zonder. Een goede bureaustoel zorgt namelijk voor de juiste ondersteuning, wat vooral wanneer je de nodige uurtjes achter elkaar achter je computer of laptop zit, is dit ontzettend belangrijk. Doe je dit niet, dan loop je het risico dat je op lange termijn last krijgt van je rug, nek of schouders. Kortom, belangrijk om rekening mee te houden dus! Om je hierbij te ‘ondersteunen’, hebben we een aantal praktische tips waar jij op moet letten bij het kopen van een bureaustoel.

Verstelbaar in hoogte

De belangrijkste voorwaarde voor het kopen van een goede bureaustoel, is dat deze stoel in hoogte verstelbaar is. Vooral gezien het feit je natuurlijk wel in de juiste positie achter je bureau moet kunnen zitten, is dit van essentieel belang. Heb je een bureaustoel die dit niet kan, dan is de kans vrij groot dat je op termijn last gaat krijgen van je lichaam. Let er dus op dat de bureaustoel die je gaat kopen eenvoudig met een hendel in hoogte verstelbaar is, zodat je op ieder gewenst moment de hoogte kunt aanpassen.

De rugleuning

Ga je een bureaustoel kopen, houd er dan rekening mee dat deze niet alleen in hoogte verstelbaar is, maar dat je ook de rugleuning kunt aanpassen naar de vorm van de holling van je rug. Je dient de bureaustoel namelijk ter hoogte van de rug dusdanig te kunnen verstellen, dat de rugleuning volledig ter ondersteuning kan bieden van de holling van je rug. Lukt dit niet, dan is de stoel qua ontwerp niet geschikt voor je.

De armleuningen

De positie van de armen bepaald voor een groot deel hoe comfortabel of je zit. Belangrijk is dat je ellebogen in een hoek van 90 graden staan. Is dit niet het geval, dan kan het zijn dat je last krijgt van je schouders. Dit geldt overigens ook voor je knieën, vandaar dat het ook in hoogte verstellen van je bureaustoel belangrijk is. Zorg er dus voor dat de armleuningen in hoogte verstelbaar zijn, zodat je ook je armen in de juiste positie kunt zetten.

Wieltjes

Een bureaustoel die je niet eenvoudig kunt verplaatsen is natuurlijk niet heel erg praktisch. Vooral niet wanneer je met meerdere mensen op kantoor zit en je elkaar iets wilt laten zien. Het is dan niet heel erg praktisch dat je je hele bureaustoel moet oppakken om vervolgens te kunnen zien wat de ander op zijn of haar scherm aan je wil laten zien. Verstandig is dus om te kiezen voor een bureaustoel met minimaal 5 wieltjes, zodat je jezelf eenvoudig op de stoel zelf kunt verplaatsen binnen het kantoor.

Tot slot

Het kopen van een bureaustoel is zoals je kunt lezen niet zomaar een aankoop. Het is van belang dat je stoel voldoet aan verschillende eisen, zodat je zo optimaal mogelijk kunt zitten. Je kunt je wel voorstellen dat het ook je productiviteit niet ten goede komt wanneer je niet fijn zit. Investeren in een goede bureaustoel is dus wel zo verstandig.