Tips bij het inrichten van jouw nieuwe horecazaak

Ben je van plan een restaurant, café of kroeg te openen? Dan zul je jouw nieuwe zaak stijlvol moeten inrichten. Maak je geen zorgen; met onderstaande tips is dit ontzettend makkelijk! Voor welke stijl je ook kiest in jouw nieuwe bedrijf, er zijn altijd passende meubels te vinden.

Kies een interieurstijl

Het belangrijkst bij het inrichten van jouw nieuwe horecazaak is dat je kiest voor een interieurstijl die past bij jouw concept. Er zijn talloze interieurstijlen om uit te kiezen, maar je zult een keuze moeten maken. Je kunt onder andere kiezen uit:

● Modern
● Klassiek
● Romantisch
● Landelijk
● Thematische inrichting (‘Mexicaans’, ‘Amerikaans’)

Vraag jezelf af welke interieurstijl jouw concept het best ondersteund. Wil je bijvoorbeeld een kroeg openen? Dan is een moderne interieurstijl hoogstwaarschijnlijk niet zo geschikt.

De basis moet goed zijn

Je wilt natuurlijk niet na een half jaar de hele zaak opnieuw inrichten. Hierdoor is het belangrijk dat de basis van het pand goed is. Zorg voor een kwalitatief goede vloer, prachtige muren en goede raambekleding. Op basis hiervan kun je gaan beginnen met de meubels en overige details.

Tijd om te shoppen

Passen de muren, de vloer en de raambekleding bij jouw concept? Dan wordt het hoog tijd om het meubilair in te gaan slaan. Je kunt kiezen voor diverse horeca tafels voor diverse gelegenheden. Een eettafel is bijvoorbeeld anders dan een statafel voor in de bar. Zorg dat je genoeg verschillende zitjes hebt als je een kroeg of café opent. Bij een restaurant is dit natuurlijk een ander verhaal; dan wil je stoelen en tafels waar je gasten urenlang aan kunnen dineren.

Decoratie

Na het plaatsen van de meubels zul je de sfeer in de zaak beter moeten maken. Alleen meubels in een ruimte zorgt namelijk niet voor de gezelligheid. Zorg voor schilderijen op de muur, tafeldecoratie en wellicht zelfs een prachtige spiegel bij de ingang. Je kunt het zo gek niet bedenken en alles is mogelijk!