Maak je tuin af met deze 4 tips

De sneeuw is weer gesmolten en het zonnetje breekt langzaam door. Het is alweer bijna tijd om de hele dag in de tuin door te brengen! Is jouw tuin al klaar voor de warmere dagen? Of mis je nog de gezelligheid en sfeer in de tuin? Wij geven je vier tips waardoor jouw tuin klaar is voor de lente en zomer. Als je deze vier tips doorvoert in jouw tuin, ben je vrijwel zeker verzekerd van een gezellige tuin.

Plaats een overkapping

Een overkapping kan los in de tuin of vast aan jouw huis gemaakt worden om een overdekt gedeelte in de tuin te creëren. Een overkapping in de tuin zorgt ervoor dat je ook op de iets frissere dagen in de tuin kan zitten, of juist kunt genieten van schaduw op de warme dagen. Met een overkapping met verwarming kun je ´s avonds langer van de buitenlucht genieten en kun je urenlang door blijven borrelen.

Zorg voor goede buitenverlichting

Heeft jouw tuin alleen functionele tuinverlichting? Dan kun je veel meer sfeer creëren in de tuin door sfeerverlichting voor buiten toe te voegen. Met deze sfeerverlichting kun je bepaalde aspecten van de tuin belichten, zoals een prachtige fruitboom of struik. Met de juiste tuinverlichting wordt het makkelijker om ‘s avonds langer in de tuin te blijven zitten. Voordat je aan de slag gaat met nieuwe buitenverlichting kun je het best een lichtplan maken. In dit lichtplan kun je tekenen waar in de tuin je precies licht wilt en met wat voor soort lichtbron je dit gaat verwezenlijken.

Plaats zomerse planten

In de winter kan jouw tuin nogal kaal zijn, maar in de zomer zorgt de juiste, zomerse beplanting voor een zomerse look die tot dik in de herfst aanhoudt. Voorbeelden van zomerse beplanting voor in de tuin zijn:

● Palmen

● Hyacinten

● Fruitbomen

● Voorjaarsbollen

● Bamboe

Je kunt kiezen uit zomerse beplanting die tot in de herfst bloeit, maar ook bijvoorbeeld voor eenjarige zomerplanten. Door te variëren in zomerse en winterse beplanting zorg je ervoor dat jouw tuin er gedurende het hele jaar groen uitziet!

Koop nieuwe kussens voor de tuinmeubelen

Nieuwe kussens voor de tuinmeubelen zijn een snelle en effectieve manier om jouw tuin een compleet nieuwe look te geven. Zo hoef je niet direct allemaal nieuwe tuinmeubelen aan te schaffen, maar is het kopen van nieuwe kussens voldoende. Daar zal je portemonnee blij mee zijn! Bij Buitengoed kun je terecht voor overkappingen, maar ook voor een ruim assortiment aan tuinkussens. Bij tuinkussens kun je denken aan de kussens waar je op zit op jouw tuinmeubelen, maar ook aan decoratieve kussens die sfeer toevoegen.

Door een overkapping toe te plaatsen in de tuin zorg je voor een uniek en gezellig terras in de tuin waar je gedurende alle vier de seizoenen kan genieten. Plaats de juiste tuinverlichting en de sfeer komt automatisch mee. Zomerse planten doen je denken aan tropische vakantiebestemmingen en met nieuwe tuinkussens krijgen jouw tuinmeubels weer een frisse look!