Deze informatie kun je zien op een kadastrale kaart

Een kadastrale kaart is fijn om te gebruiken om meerdere reden. Je kunt tegenwoordig gebruik maken van online websites die kadastrale kaarten hebben. Je kunt gebruik maken van een kadastrale kaart voor persoonlijke redenen, maar ook voor zaken. De informatie die je van de kadastrale kaarten haalt mogen gepubliceerd worden zolang de bron wordt vermeld.

Weergegeven gegevens bij het kadaster

In Nederland wordt alle informatie die te maken heeft met percelen opgeslagen in het kadaster. Het kadaster is tegenwoordig ook online. Zo kun je bijvoorbeeld op Kadastralekaart.nl alle informatie vinden over verschillende afmetingen van een perceel. Hierop staan allemaal gegevens en gebeurtenissen die te maken hebt met het perceel waar jij naar op zoek bent. Zo kun je informatie vinden over of er een eredienst of hypotheek op de desbetreffende grond staat. Of dat er bodemverontreiniging aanwezig is. Bovendien kun je zien wat de geschiedenis is van de grond. Dat is erg fijn. Zo weet je precies wat er allemaal is gebeurd voordat jij er bent komt wonen.

Als jij iets wil weten over wijzigingen rondom je perceel of dat van mensen bij jou in de buurt is het verstandig om een kijkje te nemen naar de kadastrale kaart van jouw regio. Hierdoor kun je voorkomen dat je beslissingen maakt terwijl je niet alle benodigde informatie hebt. Dat is erg nuttige informatie als je erover nadenkt om te verhuizen. De informatie die je op een kadastrale kaart vindt kan een rol hebben in de onderhandelingen over de prijs van de grond en kan ervoor zorgen dat je niet voor verrassingen komt te staan. Zo weet je zeker dat alles goed verloopt en jij geen onverwachte problemen krijgt als jij bijvoorbeeld wilt aanbouwen.

Mocht je nog twijfels hebben kun je altijd contact opnemen met het kadaster voor meer informatie.