Zonnepanelen voor bedrijven: geen hoge energierekening meer

Een bedrijf verbruikt meer stroom dan een gemiddeld huishouden. Lichten die de hele dag branden. Computers die amper uit gaan. En u wilt natuurlijk ook een behaaglijk klimaat creëren voor uw personeel: de verwarming gaat dan ook aan in de koudere dagen. Dat u nu op zoek bent naar zonnepanelen voor bedrijven is dan ook een hele logische gedachte. U weet vast al dat u flink kunt besparen met zonnepanelen op uw bedrijfspand. Maar u vraagt zich nog wel af hoe het zit met de terugverdientijd en of er ook subsidies mogelijk zijn. Lees dan vooral verder. We leggen het u graag uit.

Subsidies en regelingen voor zakelijke zonnepanelen

Zonnepanelen voor bedrijven is even een investering. Maar wel een die u snel weer terugverdiend. Met snel moet u denken aan een periode van 6 tot 8 jaar. Dat komt ten eerste omdat u elke maand al bespaart op de energiekosten. Daarbij zijn er diverse subsidies en regelingen beschikbaar waarmee u de kosten snel weer terug heeft. En bent u een kleinzakelijke verbruiker? Dan mag u zelfs uw stroom terugleveren, ook wel salderen genoemd.

Energie-investeringsaftrek (EIA)

Een van de regelingen is de Energie-investeringsaftrek (EIA). Dat houdt in dat u een percentage van de investeringskosten kunt aftrekken van de fiscale winst. Dit bedrag komt bovenop de gebruikelijke afschrijving. Resultaat? Minder inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting.

Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA)

Investeert u in een boekjaar in bedrijfsmiddelen? Ook zonnepanelen is een bedrijfsmiddel. U kunt dan in aanmerking komen voor de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA). De KIA maakt het u mogelijk om tot maximaal 28% van uw investering in de panelen extra af te trekken van uw winst. Hoe hoog die aftrek is, is afhankelijk van de overige investeringen die u heeft gedaan in het jaar dat u de zonnepanelen koopt.

Stimulering duurzame energieproductie en klimaattransitie (SDE++)

Met zonnepanelen gaat u hernieuwbare energie produceren. Ook de co2 uitstoot gaat er mee omlaag. In dat geval komt u mogelijk in aanmerking voor de subsidie Stimulering duurzame energieproductie en klimaattransitie (SDE++). Deze subsidie is bedoeld voor bedrijven en (non-) profitinstellingen in sectoren als de industrie, mobiliteit, elektriciteit, landbouw en de gebouwde omgeving.

Welke subsidie voor uw bedrijf geldt, is afhankelijk van uw situatie en soms ook van uw gemeente. Kijk dus zeker ook bij uw gemeente voor regelingen. Alles wat u kunt besparen is immers mooi meegenomen.

5 redenen voor zakelijke zonnepanelen

Bespaar geld, nu en in de toekomst
Profiteer van belastingvoordeel of subsidie
Verhoog de waarde van uw pand, verhoog uw energielabel
Bescherm het milieu, beperk CO2 uitstoot
Word onafhankelijk van energie bedrijven

Een betere uitstraling met zonnepanelen voor bedrijven

We hebben het met name gehad over duurzaamheid en hoe u met de zonnepanelen voor bedrijven kunt besparen. Maar het oog wil ook wat. Zonnepanelen zijn altijd zichtbaar en zowel andere ondernemers als particulieren zijn er erg positief over. Het is dan ook goed voor de imago van uw bedrijf om panelen op uw pand te laten plaatsen. U laat aan de wereld zien dat u rekening houdt met het milieu en de wereld. Daarbij zijn er ook driehoek zonnepanelen, waardoor u ook met een puntdak het maximale uit zonne-energie kunt halen.

Dit reclame-artikel is geplaatst door (thijs.seoiskey), gegevens zijn bekend bij en geverifieerd door de beheerder van deze website.