Interieur trends van 2023

Als je op zoek bent naar een nieuwe inrichting voor jouw huis, of je gaat verhuizen en bent op zoek naar een mooie manier om jouw nieuwe woning in te richten, lees dan vooral verder. In dit stuk lees je precies welke trends er op dit moment spelen op het gebied van interieur. We gaan over de nieuwste trends op het gebied van fauteuils en andere stoelen, vloeren, muren, keukens badkamers. Op zoek naar een nieuwe salontafel? Ook daarover lees je in dit stuk meer. Dus als je je afvraagt hoe je jouw nieuwe woning gaat inrichten, is dit precies de tekst voor jou. Er zijn opties voor ieder budget.

Fauteuils, salontafels en banken: de zithoek

Als we kijken naar de zithoek in jouw woonkamer, de plek waar je tv kijkt of lekker een boekje leest, zijn er een aantal trends te herkennen. Ten eerste: een heerlijke fauteuil is helemaal terug van weggeweest. Waar mensen de afgelopen jaren vooral gingen voor een grote hoekbank, is tegenwoordig de opstelling met een bank en een lekkere stoel, eventueel met poef, weer helemaal terug. Met name modellen fauteuils en banken met een mid-century modern ontwerp zijn weer heel erg populair. Minimalistisch en strak, maar toch comfortabel en uitnodigend. Ook duurzame stoelen en banken worden steeds populairder. Bijvoorbeeld gemaakt van gerecycled materiaal. Goed voor het klimaat, en nog steeds even mooi en comfortabel.

De huidige trends op het gebied van vloeren

Een ander belangrijk onderdeel van de inrichting van jouw woning is de vloer. Vloeren zijn er in allerlei soorten en maten. Een trend die eigenlijk altijd in is op het gebied van vloeren, is de houten vloer. Houten vloeren doen het eigenlijk altijd goed, maar zijn op dit moment extra populair. Ze geven een warme en natuurlijke uitstraling aan elke ruimte en zijn beschikbaar in verschillende kleuren en afwerkingen. Of je nu op zoek bent naar een moderne of klassieke look, met houten vloeren kun je niet verkeerd gaan. Ook betonnen vloeren doen het erg goed. Deze vloeren zijn sterk, duurzaam en eenvoudig schoon te houden, en bieden een strakke en moderne uitstraling. Vooral in moderne en industriële interieurs perfect.

De huidige trends op het gebied van muren

Helemaal hot op het gebied van muren is op dit moment behang. Behang biedt de mogelijkheid om iedere ruimte op een unieke en opvallende manier te versieren. Of je nu op zoek bent naar een subtiel patroon of een opvallende print, er is voor elke smaak wat wils. Een andere trend is het schilderen van accentwanden. Hiermee kun je een ruimte visueel verdelen of juist accentueren. Probeer eens een opvallende kleur te kiezen voor een accentwand of maak gebruik van texturen en structuren voor een extra dimensie. Een andere trend die we steeds vaker zien is het gebruik van natuurlijke materialen, zoals steen of hout.

De huidige interieurtrends: de conclusie

Er zijn verschillende trends die spelen. Houten vloeren zijn erg in, strakke maar toch comfortabele meubels in een retro moderne stijl. Aan de muren zie je steeds meer behang en een industriële look doet het altijd goed. Maar welke trends er ook spelen, vooral is het belangrijk dat jij je eigen huis mooi vindt, en prettig om in te leven.