Nieuw TV meubel nodig? Lees onze tips

TV meubels zijn in bijzonder veel uitvoeringen verkrijgbaar, van minimalistisch tot extra uitgebreid. Er valt écht wat te kiezen – zelfs uit zoveel soorten dat het bijna duizelt, want welke stijl past in jouw woonkamer? In dit artikel nemen we enkel populaire mogelijkheden met je door, zodat je een weloverwogen beslissing neemt, passend binnen jouw interieur.

Moderne tv meubels

Moderne tv meubels bestaan meestal uit een rank, breed meubel, waarin metaal, kunststof en houtwerk in verwerkt kan zijn. Kies voor een tv meubel met opbergruimte, zo kun je de snoeren netjes wegwerken. Het is de bedoeling dat een breedbeeld tv niet zozeer op het tv meubel wordt geplaatst, maar net hierboven aan de muur bevestigd wordt.

Zwevend tv meubel

Ook kun je kiezen voor een zwevend tv meubel. Het meubel wordt zelf ook zwevend aan de muur bevestigd, zo krijg je een geweldig ruimtelijk effect. Deze ultra moderne look moet natuurlijk wel binnen je interieur passen – het schoonmaken wordt overigens ook een stuk makkelijker rondom zwevende meubelstukken.

Industriële tv meubels

Moderne tv meubels vallen meestal binnen de categorie industriële meubels. Wil je een industrieel tv meubel kopen, dan kun je rekenen op een zeer ruim assortiment. Industriële meubelen bestaan doorgaans uit een metalen frame, gecombineerd met bijvoorbeeld onbehandeld hout. Ruwe, pure meubelen waar je jarenlang plezier van hebt.

Rustieke tv meubels

TV meubels zijn doorgaans een stuk lager dan dressoirs, logisch want een tv moet zich iets boven ooghoogte bevinden; een dressoir is dan net te hoog. Rustieke tv meubels hebben de look van een mooi houten dressoir, maar zijn dan net iets lager. Deze landelijke tv meubels zorgen voor een evenwicht tussen de moderne breedbeeld televisie en het nostalgische van rustieke meubels; iets wat voor rust zorgt in de woonkamer. Door een fors breder tv meubel te kopen betrek je de rest van het interieur bij de woonkamer en kun je mooie decoraties plaatsen aan de andere zijde.

Wand tv meubel

TV meubels kunnen daarnaast fungeren als wandkast die de hoogte in gaat. Zo kun je decoraties, boeken en overige spullen kwijt in het wandmeubel. Wil jij de televisie liever verbergen, kies dan voor een wandmeubel met uitklapdeuren, zodat je de tv naar keuze wel of niet ziet. Dit is overigens een wat gedateerde oplossing die vooral in vroegere tijden veel voorkomend was.

TV met omlijsting

Niet iedereen kiest voor een tv meubel. De tv kan natuurlijk ook volledig vrij worden opgehangen, voorzien van een rvs of kunststof omlijsting, zodat het lijkt alsof hij verzonken in de muur ligt. Op deze wijze oogt de tv als een zeer moderne eyecatcher, zonder enige poespas. Houd jij van minimalistisch, dan kan dit zomaar de beste keuze voor je zijn.