Verhuizen naar een nieuw kantoor? Houdt hier rekening mee

Ga je verhuizen naar een nieuw kantoor? Weet dan dat dit heel veel meer is dan het inpakken van je spullen, meer is dan een verhuislift huren in Amsterdam om daarna het nieuwe kantoor betrekken. Een verhuizing is namelijk een soms best complexe logistieke operatie die nauwkeurig voorbereid moet worden.

Praat je medewerkers bij over de voortgang van de verhuizing

Als je gaat verhuizen naar een nieuw kantoor, praat je medewerkers dan regelmatig bij over de voortgang en de planning. Als geen ander zijn je medewerkers vaak in staat om met praktische zaken te komen, of eventuele knelpunten in beeld te brengen. Als je regelmatig om de tafel gaat, kunnen dergelijke problemen meteen getackeld worden. Wat betreft een verhuizing speelt met name de IT- communicatie een voorname rol. Je wilt tijdens de verhuizing immers wel bereikbaar blijven. Wat je zou kunnen doen is de IT-spullen in de nachtelijke uren verhuizen en ze dan ook al aan te laten sluiten door specialisten. In dat geval zal niemand van jouw klanten iets merken van de verhuizing.

Inrichting heb je op papier al in orde gemaakt

Wat ook belangrijk is, is dat je de inrichting van je nieuwe kantoor op papier al in orde hebt. Het moet
duidelijk zijn waar de te verhuizen spullen moeten komen te staan. Snelheid is geboden als het gaat om het verhuizen van je kantoor en dan is het noodzakelijk dat de verhuizers de spullen meteen daar plaatsen waar ze gebruikt moeten worden. Dit scheelt ontzettend veel nawerk en zal de verhuizing versnellen.

Alles valt of staat met een strakke planning

In alles is een strakke planning absoluut noodzakelijk als het gaat om het verhuizen van een kantoor. Kies daarbij de beste dag voor de verhuizing. Daarbij is het goed te weten dat je tegenwoordig ook in de weekenden een beroep kunt doen op bepaalde verhuisbedrijven. Vraag verder je team een of meer avondjes te helpen en stel daar een gezellige barbecue tegenover. Je medewerkers kunnen samen ook al heel veel spullen verhuizen immers. Door ze nadrukkelijk bij het proces te betrekken, zullen zij zich meer verantwoordelijk gaan voelen, iets dat de loyaliteit naar jou als werkgever ook nog eens verder vergroot.