Wat te doen tijdens je pensioen

Je kijkt er jaren naar uit, en als het dan eenmaal zo ver is weet je niet zo goed hoe je je dag in moet vullen. Mensen die net met pensioen zijn hebben hier regelmatig last van. Ze hebben het altijd zo druk gehad met werken, dat ze eigenlijk geen tijd hebben gehad om na te denken over wat ze na het werk willen gaan doen. Je pensioen lijkt misschien op een lange, welverdiende vakantie, maar dit kan na een aantal jaren best gaan vervelen. In dit artikel lees je hoe je je pensioen in kan vullen zodat je je geen seconde kan vervelen. 

Met al deze tijd aan je handen is het misschien een idee om eens aan je biografie te beginnen. Wat heb je nou eigenlijk allemaal meegemaakt in al die jaren. Wat waren je hoogtepunten en waren er ook dieptepunten? Wat heb je allemaal geleerd en op wat voor manier heeft dit je gevormd tot de persoon die je nu bent? Het is een goede tijdsbesteding en het is iets moois voor je kinderen en kleinkinderen om nog eens op terug te kijken.  

Je bent nooit te oud om te leren, ondanks dat de collegebanken al ver achter je liggen. Tijdens je pensioen heb je tijd zat om je interesses uit te breiden. Begin toch eens die ene taal te leren, volg een workshop of doe een cursus. Je bent nooit echt uitgeleerd. 

Heeft u altijd hard gewerkt en een aardig pensioen gespaard? Dan is het misschien een optie om het druilerige Nederland gedag te zeggen en een huis kopen costa del sol! Ze zeggen niet voor niks dat je beter rijk kunt leven dan rijk kunt sterven. Iedereen droomt er wel eens van: een huis kopen Spanje. Wie houd je tegen? Wat is er nou beter dan je oude dag slijten in het zonnetje met een kan sangria? 

Dit artikel is geplaatst door (e-conomy), gegevens zijn bekend bij en geverifieerd door de beheerder van deze website.