Tips voor vintage shoppen

Tegenwoordig is het helemaal hip om naar tweedehands winkels te gaan. Tijdens het vintage shoppen, ook wel bekend als thrift shopping, kom je soms echte pareltjes tegen. Denk aan levi broeken of Harley Davidson shirts. Uiteraard zijn sommige exemplaren in betere staat dan andere, dit is dan ook vaak aan de prijs te merken. Maar als je echt wilt slagen zijn dit juist de artikelen waar je naar moet kijken. Met name leren producten. Leer kan enorm lang mee gaan, als je er goed mee omgaat. Als je dus bij het vintage shoppen een mooie leren jas tegen komt, kijk dan oh het echt leer is en of er niet te veel scheuren in het leer zitten. Als de staat nog goed is, kan je de jas echt op pimpen met leerverf. Dan ziet de jas er weer uit als nieuw en dat voor een lage prijs.

 

Hoe moet je een leren jas verven?

Plak gedeelten af die je niet wilt verven. Denk aan ritsen, etc.
Trek handschoenen aan. Leerverf kan nog wel eens voor vlekken zorgen.
Zorg ervoor dat de ruimte goed kan doorluchten. Doe het bijvoorbeeld buiten of in een kamer waar het raam open kan.
Bereid het leer voor. Vaak zit er nog een beschermende laklaag op het leer. Om ervoor te zorgen dat de leerverf goed kan doordringen en het een egale laag wordt, is het belangrijk om deze stap te doen. Met een alcohol houdend middel, zoals aceton, gaat de beschermlaag eraf en wordt het ook gelijk ontvet.
Maak het leer nat. Het hoeft alleen een beetje vochtig te zijn, niet kletsnat. Een plantenspuit is hier zeker geschikt voor.
Breng de eerste verflaag aan. De een vindt een kwast fijner om te gebruiken en de ander een spons. Beide werken, maar er wordt wel aangeraden om de randen met een kwart te doen, zodat je hee precies kan werken.
Laat de jas enigszins drogen. Het hoeft niet helemaal droog te zijn, maar geen het wel de tijd om in te trekken.
Breng de volgende laag aan.
De laatste twee stappen herhaal je tot je jas de gewenste kleur heeft. Waarschijnlijk heb je wel minimaal drie lagen nodig om een goede dekking te krijgen.
Laat de jas minimaal 24 uur drogen, totdat het niet meer kleverig aanvoelt.
Breng een beschermlaag aan of poets het leer op.

 

Zo heb je een mooie nieuw-uitziende jas voor weinig geld. Een extra tip: je kunt ook bijvoorbeeld suede laarzen verven. Dit proces is vergelijkbaar met hoe je een leren jas moet verven en zo heb je ook gelijk mooie “nieuwe” laarzen.

Deze advertorial is geplaatst door (e-conomy), gegevens zijn bekend bij en geverifieerd door de beheerder van deze website.