MEUBELBRANCHE-promo
uw-banner-hier
de-vakantiezoeker
Bedrijf toevoegen | Adverteren | Uw link op de homepage

Waar krijg ik de hoogste stagevergoeding?

GB-Waardering

Artikel voor: goedbedrijf.com/category/onderwijs/ (stagemotor.nl)

Een studentenleven kost een hoop geld en veel studenten proberen daarom maandelijks zoveel mogelijk geld bij elkaar te sprokkelen. Een uitwonende student bijvoorbeeld, maakt erg veel kosten. Denk bij deze kosten aan bijvoorbeeld de kamerhuur, maar ook levensmiddelen die moeten worden aangekocht en tevens willen ze vaak wat geld over houden om leuke dingen te kunnen blijven doen. Om dit allemaal te kunnen bekostigen hebben deze studenten vaak een bijbaan die lekker verdiend.

Stageperiodes die vanuit school verplicht zijn, kunnen voor deze studenten financieel gezien roet in het eten gooien. Wanneer de stagevergoeding namelijk tegenvalt dan verdienen deze studenten met de bijbaan die ze normaal gesproken hebben, meer dan dat ze van hun stagebedrijf krijgen. Om de genoemde stageperiode financieel goed doorgekomen is het handig om te weten voor studenten waar de hoogste stagevergoedingen uitgekeerd worden.

Stagevergoedingen

We hoeven er niet omheen te draaien, de stagevergoeding is voor veel studenten een criterium voor een bepaalde stageplek. Het krijgen van een goede stagevergoeding is voor de één een fijne bijkomstigheid, voor de ander is het noodzaak. Naast dat je ervaring opdoet en je opleiding langzaam maar zeker afrondt, verschijnt er aan het eind van de maand een leuk bedrag op je rekening. De studenten voor wie een hoge stagevergoeding noodzakelijk is hebben mazzel. Er is namelijk uitgezocht dat de stagevergoeding voor studenten per provincie verschilt.

Uit cijfers van de stagemonitor van Studenten Bureau blijkt dat de studenten die stage lopen in de provincie Utrecht gemiddeld gezien de hoogste stagevergoeding ontvangen.

De lijst met provincies die de hoogste stagevergoedingen uitkeren wordt dus aangevoerd door de provincie Utrecht. Stagiaires zien hier maandelijks gemiddeld €344 euro bijgeschreven worden. Onderaan die lijst staan de provincies Drenthe en Groningen waar de stagiair gemiddeld gezien genoegen moet nemen met €205 euro en respectievelijk €194 euro. In de overige provincies ontvangen HBO en WO stagiaires gemiddeld tussen de €256 euro en €296 euro per maand.

Studenten uit Groningen en Drenthe, die geen genoegen nemen met het voorgeschotelde bedrag, kunnen ervoor kiezen om een dagelijks ritje naar Friesland of Overijssel te maken. De gemiddelde maandelijkse stagevergoeding ligt daar immers €70 euro hoger. Of de reistijd dan opweegt tegen het salaris is een andere zaak.

Op zoek naar een stage?

Studenten die voor het maximale bedrag willen gaan, worden dus geadviseerd om te kijken voor stages in de provincie Utrecht. Mocht je willen weten welke vacatures er zoals beschikbaar zijn dan kunt u hieronder op een handig overzichtje van beschikbare stages in Utrecht klikken!

Een overzicht van stages in Utrecht

Article Statistic
Posted in : Onderwijs
Tags:
Comments so far : Reacties uitgeschakeld voor Waar krijg ik de hoogste stagevergoeding?

Goedbedrijf.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze advertentie.

mei 2017
M D W D V Z Z
« apr   aug »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Categorieën

Zoek een goed bedrijf - Vind een goed bedrijf - Vergelijk bedrijven | Goed Bedrijf toevoegen | Adverteren | Disclaimer | Cookie- en Privacyverklaring | Contact