Energie besparen doe je op deze manier

Home  /   Energie besparen doe je op deze manier
Energie besparen doe je zo !
Het is je vast al eens overkomen: je bent in alle haast vertrokken voor een avondje uit en pas als je weer thuis bent, merk je dat de tuinverlichting de hele avond blijven branden is. Je schakelt het licht meteen uit. Niets aan de hand. 

Maar heb je er wel eens over nagedacht hoeveel elektriciteit je tuinverlichting die avond heeft verbruikt ? En dat in een tijd waarin energie een steeds grotere hap uit je budget neemt… .Isoleren loont

Daarom geven we je graag enkele tips om zonder veel moeite energie te besparen in huis. 

Een eerste belangrijk advies is goede isolatie. Als je het dak en de muren van je woning laat isoleren, zal de warmte veel langer in huis aanwezig blijven en zal je verwarmingsketel aanzienlijk minder moeten draaien. Zo verdien je na enkele jaren de isolatiekosten helemaal terug doordat je veel minder verwarmingsenergie zal verbruiken.Vergelijk energieleveranciers

Maar je kan natuurlijk ook op een snellere manier je energiefactuur doen dalen. Door de tarieven van de verschillende energie aanbiedingen te vergelijken, realiseer je al gauw een aanzienlijke besparing. Vul enkele gegevens in en krijg een vergelijkend overzicht van alle energieleveranciers. Wil je meteen de voor jou goedkoopste energieleverancier vinden?


Huis- tuin- en keukentips

Je kan echter ook op een hele eenvoudige manier aan energiebesparing doen in huis. Maak er een gewoonte van om steeds alle overbodige verlichting te doven. Hierdoor bespaar je al gauw heel wat euro's per jaar. Verder is het ook zeer nuttig om alle lampen te vervangen door zuinige led-verlichting. Deze kleine investering verdien je in geen tijd terug door het veel lagere verbruik van de led-lampen. Wist je dat je ook heel wat energie kan besparen terwijl je een douche neemt ? Vervang je gewone douchekop door een waterbesparende douchekop. Die zal er voor zorgen dat je minder warm water verbruikt tijdens het douchen en zo je energierekening naar beneden doen gaan. Ook tijdens het koken, kan je letten op een zuiniger verbruik. Door ervoor te zorgen dat er steeds een deksel op je kookpotten staat, haal je je energieverbruik nog maar eens naar beneden.

Maar de belangrijkste besparingstip is deze: de zuinigste energie is de energie die je niet verbruikt!
 
Wordt uw energie spoedig afgesloten? Vraag dan een spoedaanvraag energie aan op overstappen.nl. Kies een energieleverancier zonder waarborg