Studiekeuze

Home  /   Studiekeuze

Weet jij al welke studie je gaat volgen?

Voor middelbare scholieren is het lastig om een opleiding te kiezen, ze hebben vaak nog geen ervaring in het beroepenveld of in welke interesses ze hebben. Voor studenten die al een mbo opleiding achter de rug hebben kan de keuze van een vervolg opleiding juist makkelijker zijn of juist nog lastiger. Als je de goede mbo opleiding hebt gekozen, de juiste richting met jouw interesses dan kies je waarschijnlijk ook wel een goede hbo opleiding. Heb je niet de juiste mbo opleiding gekozen maar heb je hem wel afgemaakt, dan kun je nog een andere richting kiezen met je hbo opleiding. Je kunt altijd op het hbo terecht met een mbo niveau 4 diploma.

Een tussenjaar in het buitenland

Soms is het goed om andere mensen te vragen over wat zij denken wat bij jou past. Wat zij over jou denken qua interesses en beroepsvorming. Vaak is het lastig om zoiets over jezelf te zeggen. Als je je in de bevindingen van je familie of  vrienden kunt vinden, kun je je gaan oriënteren op een vervolg opleiding. Als doorstuderen toch niet jouw ding is, of je komt er gewoon helemaal niet uit is het zonde van je tijd en geld om je ergens in te schrijven. Studeren is namelijk duur. Je kunt er ook voor kiezen om een tussenjaar te nemen, op reis naar het buitenland, daar werken en jezelf ontdekken. Bij terugkomst ben je meer over jezelf te weten gekomen en weet je beter wat je wel en niet wilt.

Studiekeuzebegeleiding

Kom je er helemaal niet uit en wil je toch wel gaan studeren, schakel dan een adviesbureau in. Zij kunnen je helpen doormiddel van een traject waarin ze jou beter leren kennen. In zo’n traject kom je er zelf ook achter wat jouw interesses en talenten zijn. Want dankzij studiekeuzebegeleiding kom je meer over jezelf te weten, want wie ben jij nou eigenlijk en wat zijn jouw levensdoelen? Wat wil je bereiken? Voor een studiekeuze begeleiding op maat kun je het beste vp-advies.nl inschakelen. Zij helpen jou van begin tot eind bij het maken van de juiste studiekeuze.