MEUBELBRANCHE-promo
uw-banner-hier
de-vakantiezoeker
Bedrijf toevoegen | Adverteren | Uw link op de homepage

Autoverzekeringen weer duurder in 2017

GB-Waardering

 

Vorig jaar stegen de premies voor autoverzekeringen al met gemiddeld 21%, komend jaar lijkt de stijging nog hoger uit te vallen. Dat komt door het groeiende aantal aanrijdingen en door steeds hoger wordende reparatiekosten. Mensen met een WA-verzekerde auto zouden voor 2017 moeten rekenen op een premiestijging van 31%.

 

Weer meer aanrijdingen

 

Na een jarenlange daling van het aantal aanrijdingen per jaar steeg dat aantal vorig jaar plotseling met niet minder dan 50.000. Deze stijging zet zich dit jaar door, zo is de verwachting van Focwa, de brancheorganisatie van autoschadeherstellers. Zij baseren zich hierbij op de meest recente kwartaalcijfers. Daaruit blijkt ook de tweede reden voor de premiestijging: het kost ook steeds meer om een schade te herstellen.

 

Meer schade door technologie

 

Nog niet eens zo heel lang geleden was de schade na een eenvoudige aanrijding vaak te overzien: een nieuwe bumper of wat uitdeuk- en spuitwerk en klaar was Kees. Tegenwoordig zitten in die bumpers vaak sensoren en andere technologie ingebouwd, wat een reparatie flink wat duurder en ingrijpender maakt. Volgens Focwa steeg het kostenbedrag per reparatie tussen juli en september van dit jaar met 7%, tot € 1.329, een absoluut record. En met de steeds verdergaande ontwikkeling van de technologie lijkt er aan die stijging voorlopig geen einde te komen.

 

Premiestijging onvermijdelijk

 

Het grotere aantal steeds duurder wordende reparaties leidt onvermijdelijk tot een premiestijging voor de autoverzekeringen. Ook al omdat de autoverzekeraars er al jaren verlies op maken en hierop zijn aangesproken door de toezichthouders. Wie op zoek is naar een goedkope autoverzekering doet er daarom goed aan nu zijn autoverzekering te vergelijken met die van andere verzekeraars.

 

Autoverzekering vergelijken

 

Op Ikvergelijk.nu kun je de autoverzekeringen van een groot aantal aanbieders eenvoudig met elkaar vergelijken. Zo vind je de goedkoopste verzekering voor je auto en houd je de kosten in ieder geval binnen de perken.

 

Bron: Telegraaf.nl

Article Statistic
Posted in : Verzekeringen
Tags:
Comments so far : Reacties uitgeschakeld voor Autoverzekeringen weer duurder in 2017

Goedbedrijf.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze advertentie.

april 2017
M D W D V Z Z
« mrt   mei »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Categorieën

Zoek een goed bedrijf - Vind een goed bedrijf - Vergelijk bedrijven | Goed Bedrijf toevoegen | Adverteren | Disclaimer | Cookie- en Privacyverklaring | Contact