Sennheiser momentum on ear review

Home  /   Sennheiser momentum on ear review

Een stijlvolle en levendige midrange concurrent

Nu de trend is om kleinere uitvoeringen van producten “mini’s” te noemen, zou je verwachten dat Sennheiser de compactere uitvoering van zijn uitstekende Momentum koptelefoon de Momentum Mini zou noemen. Sennheiser heeft echter gekozen voor de meer rechttoe rechtaan naam “Momentum On-Ear”, omdat het dat nu eenmaal is, een on-ear model. En hoewel hij er niet zo fancy uit ziet als de oorbedekkende Momentum, heeft ook de Momentum On-Ear een gelikte moderne retro look en is hij verkrijgbaar in verschillende kleuren.

Ik vond de koptelefoon een beetje strak zitten in het begin, maar als je de metalen hoofdband een beetje heen en weer buigt en dingen wat losser maakt, wordt hij comfortabeler. De microfiber cover van de oorschelpen vond ik heel prettig. Ik zou deze koptelefoon niet de comfortabelste koptelefoon die ik ooit geprobeerd heb willen noemen, maar met enig temmen zou je hem moeten kunnen dragen voor langere luistersessies zonder problemen te hebben. Aan de andere kant is ieder hoofd natuurlijk anders en het kan zijn dat sommige mensen een probleem met de pasvorm hebben.

·         De plussen: De Sennheiser Momentum On-Ear is een zeer goed klinkende on-ear koptelefoon die een in het oog springend retrodesign heeft. Hij is goed gebouwd en er zit een aardige beschermhoes bij en een tweede kabel met een Apple-vriendelijke geïntegreerde afstandsbediening en microfoon waarmee je telefoongesprekken kunt aannemen.

·         De minnen: De koptelefoon is redelijk compact, maar kan niet opgevouwen worden en voor sommige gebruikers is deze koptelefoon mogelijk net niet comfortabel genoeg.

·         Waar het op neerkomt: De Sennheiser Momentum On-Ear haalt het dan wel niet helemaal bij de uitstekende geluidskwaliteit van de grotere Momentum, maar komt toch zeker op 80%

Over het algemeen lijkt de On-Ear goed gebouwd en is het gewicht precies goed. Niet te licht, niet te zwaar. Ik vond hem niet zo stevig als de V-Moda Crossfade M-80, die ongeveer net zo duur is (€ 160), maar vervangen wordt door een nog aan te kondigen nieuwer model (de On-Ear kun je niet opvouwen, dat kan met de M-80 wel, wat fijn is).