Waardoor Fotoboeken en camera’s goed samenwerken

Home  /   Waardoor Fotoboeken en camera’s goed samenwerken

Het is bijna niet meer voor te stellen, maar 10 jaar geleden was het nog net zo lastig om met een digitale fotocamera te werken als het wegbrengen van een rolletje. Nu hoefde je niet meer een paar dagen te wachten op je rolletje en de bijbehorende foto’s, maar anno 2017 is niet meer hetzelfde in vergelijking met de klassieke manier van fotograferen. Dat geldt dus ook voor het online samenstellen van een fotoalbum op een site die daar speciaal voor gemaakt is. Wat maakt dit soort sites eigenlijk zo populair? Waarom staat Google vol met aanbieder van dit soort diensten? Het is in het kort vooral het gemak dat dit soort sites biedt ten opzichte van aanbieders van foto’s zonder bestelservice en software. Het gemak wordt met name gefaciliteerd door de goede samenwerking met de digitale camera’s. De ins en outs bespreken we hieronder.

 

De manier van overdracht

Het is geen moeite meer om de foto’s van de ene plek naar de andere te krijgen. Dat geldt voor het oversturen van foto’s van jouw pc naar de winkel die de foto’s print en weer naar je terugstuurt. Maar het geldt net zo goed voor het overbrengen van de foto’s van jouw camera naar het apparaat waarmee je de foto’s bewerkt of selecteert. Dat ging vroeger nog meer een ouderwetse diskette, maar al snel deed usb zijn intrede. Vervolgens was er geen houden meer aan en kwam ook Bluetooth en firewire om de hoek kijken. Tegenwoordig zijn er legio manier om je foto’s even in korte tijd over te schieten. Denk hierbij aan NFC.

 

Een andere reden waarom het zo gemakkelijk is om foto’s te bewerken en te selecteren is vanwege de beschikbaarheid van software om dit te doen. Moest je vroeger nog de buidel trekken om dit soort software te kunnen downloaden. Tegenwoordig kun je heel simpel naar de aanbieder gaan van de fotoboeken om de bijbehorende software te downloaden. Die aanbieder heeft immers maar al te graag dat je fotoboeken gaat bewerken en bestellen op hun site. Voor wat hoort wat.

 

Vandaag de dag is het net zo gemakkelijk om de foto’s op te slaan en ze vervolgens te plaatsen in een fotoalbum, vanwege de toegenomen omvang van online opslag. Moest je vroeger behelpen met 150 mb; we kijken nu niet meer op van een gigabyte en veel verder. Geen overbodige luxe, aangezien camera’s tegenwoordig schieten met 10 megapixel!