Ik ga mijn bedrijf verhuizen en neem mee

Home  /   Ik ga mijn bedrijf verhuizen en neem mee

Niet iets wat je vaak overkomt in je carriere, niet iets wat je werkgever vaak zal doen: een verhuizing. Maar er kunnen goede reden aan ten grondslag liggen en dan is het maar goed om beslagen ten ijs te komen. Daarnaast is het voor bedrijven die zijn gespecialiseerd zijn in de verhuizing van kantoormeubilair niet bepaald een zeldzaam verschijnsel. In Nederland pakken jaarlijks zo’n 20.000 á 30.000 ondernemers en bedrijven hun meubilair op en verkassen het boeltje naar een betere plek. Misschien ben je er een van. In dat geval komt een kleine checklist dan goed uit. Begin hieronder voor een goede start van een verhuizing van je archiefkast, directiebureau en kantinestoelen.

 

Goede registratie is het toverwoord bij een geslaagde verhuizing van je bedrijf. Het is daarom sterk aan te bevelen om een verhuizing daarom over te laten aan een proffesional. Dat kan natuurlijk ook een professional zijn binnen je bedrijf, die sowieso overweg kan met een project. Een aanspreekpunt dat kennis van zaken heeft, moet het in ieder geval zijn.

 

Daarnaast is het van groot belang om een goed beeld te hebben van de oude, maar zeker ook de nieuwe bedrijfsruimte. En de kennis op papier hebben is mooi, maar een nieuw pand komt echt tot leven als je er echt staat. Pas dan rijst het beeld van waar je bureaustoel, bureau, roldeurkasten en ander kantoormeubilair komt te staan.

 

Stel ook vooral een lijst samen van de externe partijen die betrokken zijn bij het hele project. Dat zijn verhuizers natuurlijk, waar het gaat om de daadwerkelijke verplaatsing. Maar denk ook aan leveranciers van energie, zoals licht, gas en andere bedrijfsbenodigdheden die de datum van de verhuizing duidelijk op hun netvlies moeten hebben.

 

Het allerbelangrijkste zijn natuurlijk niet de partijen die ervoor zorgen dat je geld moet uitgeven. Je klanten moet ruim van tevoren, met de juiste gegevens, op de juiste manieren op de hoogte worden gebracht van de verhuizing. Voordat je al het kantoormeubilair op zijn uiteindelijke plek hebt staan, moet elke klant weten waar ze je kunnen vinden. De website is daarbij een uitstekend middel, omdat de plek van de website niet veranderd, waar je ook naartoe gaat.

 

Ben je eenmaal op de plek van aankomst, dan kun je met een uitgekiende plattegrond direct bepalen waar je je ontvangstbalies, bureaus en kantinestoelen had ingepland. Zo voorkom je hoge uurtarieven van verhuizers en des te sneller heb je je verhuizing terugverdiend.