MEUBELBRANCHE-promo
uw-banner-hier
de-vakantiezoeker
Bedrijf toevoegen | Adverteren | Uw link op de homepage

Delfts blauwe merchandise

GB-Waardering

Denkt u aan Holland, dan denkt u aan oranje. In het buitenland worden we ook snel geassocieerd met de kleur oranje vanwege het Nederlands Elftal. Waar we ook bekend om staan is het Delfts blauwe aardwerk, wat traditioneel in Delft wordt gefabriceerd. Vooral in Aziatische landen is dit aardwerk vrij populair. En zal ik u eens iets ironisch verklappen? Het Delfts blauwe aardwerk is oorspronkelijk gebaseerd op Chinees porselein!

 

Het was de Verenigd Oost-Indische Compagnie die het eerste Chinese aardwerk naar Nederland bracht. Dit aardwerk was afkomstig uit de tijd van de Ming dynastie. Dit is ook de reden dat veel Delfts blauw wordt gekenmerkt door versieringen uit het Ming tijdperk.

 

Het Delfts blauw kreeg na een fase van imitatie van Chinees porselein echter een uniek een onderscheidend karakter vanwege alle keramiekschilders uit Delft. De kwaliteit van hun werk en Delft blauw in het algemeen groeide enorm. Met ieder nieuw werk werden nieuwe technieken uitgevonden en geïntroduceerd.

 

Tegenwoordig is Delfts blauw vooral een zeer iconisch beeld dat wordt gebruikt in allerlei merchandise. Het originele werk is vrij zeldzaam en brengt hoge bedragen op tijdens veilingen. Zoals eerder genoemd vooral onder Aziaten.

 

Heeft u niet het geld om een origineel stuk aardwerk aan te schaffen, maar wilt u toch iets van deze Nederlandse traditie in huis halen? Dan is er een enorme hoeveelheid aan betaalbare en unieke merchandise beschikbaar.

 

U vindt dit vooral in museumwinkels, maar tegenwoordig zijn er natuurlijk ook een tal aan webshops waar u deze producten tegenkomt. Denk aan koelkastmagneten, posters, servies, sleutelhangers, boekenleggers, u kunt het zo gek niet bedenken.

 

U kunt natuurlijk ook een bezoekje brengen aan Delft zelf. Hier vindt u nog een aantal winkels en boetiekjes die handelen in Delfts blauwe producten en merchandise. Deze winkeltjes worden zelfs gesubsidieerd door de gemeente Delft die de traditie van de stad graag in stand houdt.

Article Statistic
Posted in : Kunst en Kitsch
Tags:
Comments so far : Reacties uitgeschakeld voor Delfts blauwe merchandise

Reacties zijn gesloten.

Goedbedrijf.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze advertentie.

maart 2017
M D W D V Z Z
« feb   apr »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Categorieën

Zoek een goed bedrijf - Vind een goed bedrijf - Vergelijk bedrijven | Goed Bedrijf toevoegen | Adverteren | Disclaimer | Cookie- en Privacyverklaring | Contact