MEUBELBRANCHE-promo
uw-banner-hier
de-vakantiezoeker
Bedrijf toevoegen | Adverteren | Uw link op de homepage

Korting op opstalverzekering bij afsluiten meerdere (woon)verzekeringen

GB-Waardering

Het afsluiten van meerdere verzekeringen bij een enkele verzekeringsmaatschappij lijkt steeds meer beloont te worden. Sinds enkele jaren bieden verzekeraars aantrekkelijke kortingen wanneer een consument bij hen meerdere verzekeringen afsluit. Inmiddels bieden bijna alle verzekeraars deze kortingen op zogenaamde 'alles in 1'- of combipakketten. Dit is een interessante ontwikkeling, vooral voor degenen die op zoek zijn naar een (nieuwe) opstalverzekering. Het is namelijk vrij gebruikelijk naast een opstalverzekering ook een inboedelverzekering af te sluiten. Ook een aansprakelijkheidsverzekering is zeker geen luxe.

Opstalverzekering en inboedelverzekering combineren

De combinatie opstalverzekering – inboedelverzekering is niet meer dan logisch. De opstalverzekering vergoedt de schade die ontstaat aan het object (het huis) en de inboedelverzekering vergoedt de schade die ontstaat aan de spullen en losse onderdelen in- en om het huis. Met deze combinatie van verzekeringen ben je dus goed gedekt tegen eventuele schade. Het is dan ook aan te raden de opstal- en inboedelverzekering tegelijkertijd af te sluiten bij dezelfde verzekeraar. Hierdoor wordt niet alleen de premie in veel gevallen lager, maar hoeft er bij eventuele schade ook niet over en weer gekibbeld te worden over welke verzekeraar welke schade dient te dekken. Het is overigen wel belangrijk de verschillende opstalverzekeringen te vergelijken omdat er grote verschillen zijn tussen de premies.

Overige verzekeringen combineren

Bij veel verzekeraars geldt het principe: hoe meer verzekeringen, hoe hoger de korting. Naast de opstal- en inboedelverzekering heeft een huishouden uiteraard nog meer verzekeringen. Denk hierbij aan de zorgverzekering, autoverzekering of aansprakelijkheidsverzekering. Mocht je ervoor kiezen deze vijf verzekeringen bij dezelfde verzekeraar onder te brengen, dan loopt de korting op de totale kosten al snel op tot ongeveer 5%. Dat houdt in dat een maandelijkse premie van 150 euro voor de vijf verzekeringen wordt gereduceerd tot 142,50 per maand. Toch is het niet in alle gevallen aan te raden alle verzekeringen onder te brengen bij een enkele verzekeraar. Met een goede vergelijking blijkt vaak toch meer winst te behalen.

Losse verzekering toch goedkoper?

In veel gevallen kan het ook zo zijn dat het afsluiten van losse verzekeringen goedkoper is dan het gebruik van een combinatiekorting. Het is overigens wel altijd aan te raden de opstal- en inboedelverzekering bij dezelfde verzekeraar onder te brengen. Simpelweg om de reden dat deze verzekeringen elkaar op bepaalde vlakken overlappen. Zijn deze verzekeringen bij dezelfde verzekeraar ondergebracht? Dan krijgt je de schade altijd binnen korte tijd vergoedt omdat er geen getouwtrek hoeft te zijn over wie welke schade moet gaan vergoeden.

In het geval van bijvoorbeeld een autoverzekering ligt dat anders. Stel dat je met een combinatiekorting een korting van 7,50 gaat krijgen, maar de autoverzekering bij een andere verzekeraar maar liefst 15,- goedkoper is. Het is dan uiteraard voordeliger de autoverzekering onder te brengen bij een andere verzekeraar. Het is hierbij wel altijd belangrijk een goede vergelijking van de producten te maken.

Article Statistic
Posted in : Verzekeringen
Tags:
Comments so far : Reacties uitgeschakeld voor Korting op opstalverzekering bij afsluiten meerdere (woon)verzekeringen

Goedbedrijf.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze advertentie.

maart 2017
M D W D V Z Z
« feb   apr »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Categorieën

Zoek een goed bedrijf - Vind een goed bedrijf - Vergelijk bedrijven | Goed Bedrijf toevoegen | Adverteren | Disclaimer | Cookie- en Privacyverklaring | Contact