MEUBELBRANCHE-promo
uw-banner-hier
de-vakantiezoeker
Bedrijf toevoegen | Adverteren | Uw link op de homepage

Wat zijn de kosten van stucwerk?

GB-Waardering

De kosten van een stucadoor in beeld

Om een stucadoor aan de slag te zetten is het belangrijk om vooraf te weten welke prijzen worden gehanteerd. Er zijn verschillende manieren op de kosten te berekenen, er zal echter wel meer informatie nodig zijn om een goede schatting te kunnen maken. Wat we daarom voornamelijk in dit artikel prijs geven, is hoe de offerte/factuur tot stand zal komen. Vervolgens is er met deze gegevens zelf een schatting te maken op basis van de wensen en de tarieven.

prijzen stucwerk

Allereerst moeten we aangeven dat er per stucwerk verschillende prijzen worden gehanteerd. Dit komt omdat elke soort een eigen techniek heeft om aan te brengen. Daarnaast zit er ook een verschil in het materiaal wat gebruikt word. Uiteindelijk zal de prijs een combinatie zijn van materiaalkosten en het uurtarief van een stukadoor. De volgende mogelijkheden zijn populair in Nederland:

  • Spachtelputz
  • Rustiekputz
  • Spackspuiten
  • Granol

Natuurlijk is het stucen van een plafond een stuk arbeidsintensiever. Dit is dan soms ook terug te zien aan het prijskaartje, al het bij spackspuiten niet heel veel zal schelen, hierbij is het verschil nihil voor het stucadoorsbedrijf, tenzij het plafond lastig bereikbaar is.

wat kost een stucadoor

Uiteindelijk gaat het om antwoord op de vraag, wat kost een stucadoor? De prijzen zullen varieren tussen de 6 euro per m2 tot meer dan 120 euro per m2. Bij 6 euro moet er gedacht worden aan een muur die vlak is en die vervolgens met een spackspuitmachine wordt afgewerkt. Voor 120 euro moet er worden gedacht aan een badkamer die met tadelakt wordt afgewerkt.

Belangrijk is daarom de prijs per m2 te achterhalen, geef hierbij de huidige staat van de ondergrond aan. Daarnaast moet het aantal m2 worden berekend in de woning. Door deze twee factoren eenvoudig met elkaar te vermenigvuldigen, komt er een totale prijs uit voor het stucwerk. In de volgende alinea zullen we meer een indicatie geven.

Voor het laten stucen van een muur moet er gemiddeld uit worden gegaan van zo een €15,- per m2. Het stucen van een plafond zal meer richting de €20,- per m2 gaan. Uitschieters zijn hierboven al besproken. Het kan dus voor onder de €10,- per m2. Het buitenstucwerk zal weer wat hoger liggen qua kosten.

tarieven per m2 of per uur?

Op een offerte kan de prijs op twee manieren worden berekend. Er kan zoals hierboven worden uitgegaan van een prijs per m2. Dit is een all-inclusive prijs en vrij duidelijk. Uiteindelijk heeft de stucadoor zelf de controleren in welk tempo de klus zal klaren. Op het moment dat het inschatten van de m2 en de tijd lastig is. Kan de stucadoor ervoor kiezen om een uurtarief te rekenen. Dit uurtarief zal ergens tussen de 30 en 50 euro liggen. Hierbij moeten dan nog wel de materiaalkosten komen. 

De meest veilige oplossing is door te vragen naar een totaal prijs. Hierdoor kan er niet voor verrassingen worden gezorgd. Vooraf weten waar je aan toe bent en hier ook naar kan plannen.

Article Statistic
Posted in : Woning en Tuin
Tags:
Comments so far : Reacties uitgeschakeld voor Wat zijn de kosten van stucwerk?

Goedbedrijf.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze advertentie.

I wish Get Footer One

Viva mus leo velit, convallis id, ultrices sit amet, tempor a, libero. Quisque rhoncus nulla quis sem. Mauris quis nulla sed ipsum pretium sagittis. Sus pen disse feugiat. Aliq uam erat volutpat. Donec sit amet tortor, sed pulvinar libero. Ut tempus con secte tur dolor, sed vul put ate nul

I wish Get Footer Two

Viva mus leo velit, convallis id, ultrices sit amet, tempor a, libero. Quisque rhoncus nulla quis sem. Mauris quis nulla sed ipsum pretium sagittis. Sus pen disse feugiat. Aliq uam erat volutpat. Donec sit amet tortor, sed pulvinar libero. Ut tempus con secte tur dolor, sed vul put ate nul

Categorieën

Zoek een goed bedrijf - Vind een goed bedrijf - Vergelijk bedrijven | Goed Bedrijf toevoegen | Adverteren | Disclaimer | Cookie- en Privacyverklaring | Contact