MEUBELBRANCHE-promo
uw-banner-hier
de-vakantiezoeker
Bedrijf toevoegen | Adverteren | Uw link op de homepage

Hoe kies ik de perfecte verlovingsring?

GB-Waardering

Een verlovingsring uitkiezen kan een uitdagende opdracht zijn. U koopt dit immers maar één keer in uw leven en bovendien is de symbolische waarde enorm! We streven ernaar om dit voor u zo makkelijk mogelijk te maken. Daarom hebben we voor u deze korte maar complete gids samengesteld. De keuze van een verlovingsring bestaat eigenlijk uit vier beslissingen die u moet nemen: Hoeveel geld wilt u hieraan uitgeven? Welke ring wilt u? Welke diamant moet erin gezet worden en bij welke juwelier gaat u deze kopen? Met de informatie die u hieronder bent u helemaal klaar om de juiste keuze te maken.

Wij wensen u alvast veel succes bij uw zoektocht en staan steeds ter uwer beschikking als u vragen heeft.

 

 

1. Bepaal uw budgetBepaal het budget voor uw verlovingsring

Er zijn ontelbaar veel varianten op een verlovingsring. Voor elke prijsklasse bestaan er wel duizenden mogelijkheden. Door voor uzelf te bepalen hoeveel u aan uw verlovingsring wil uitgeven kan u veel gerichter zoeken.

Er bestaan veel vuistregels om uw budget te bepalen, maar het belangrijkste punt is dat het een bedrag moet zijn waar u zich comfortabel bij voelt.

De prijs van een verlovingsring bestaat uit de prijs van de eigenlijke ring, het 'montuur' en de prijs van de diamant. Vaak is de kost van de diamant erg bepalend voor de uiteindelijke bedrag. Dit is goed nieuws, want het betekent dat u door te spelen met de verschillende eigenschappen van diamant een verlovingsring kan vinden die perfect aan uw wensen beantwoordt en binnen uw budget valt.

Hieronder vertellen we u meer over het montuur en de eigenschappen van de diamant.

 

 

2. Kies de ring

 

Het montuur is de eigenlijke ring. Hier moet u een keuze maken over het metaal, de stijl en -heel belangrijk- de kwaliteit.

 

 

Het Metaal

Het metaal bepalen is relatief simpel. Snuffel eens rond in haar juwelendoosje en kijk welke kleur daar overheerst. Is het geel? Kies dan voor 18 kt. geel goud. Verkiest ze wit, dan kan u kiezen voor wit goud, of als u iets bijzonders wil doen, platina. Platina is veel steviger dan goud en dus veel beter bestand tegen slijtage en beschadiging. Bovendien blijft platina wit terwijl wit goud om de zoveel tijd opnieuw gerhodieerd moet worden.

Daarom maken we steeds de zetting van de centrale diamant in platina, ook voor geel gouden ringen. Deze zetting is steviger en veiliger dan een zetting en goud en bovendien accentueert de blijvend witte kleur de kleur van de centrale steen. Hierdoor komt uw diamant nog mooier uit!

Let ook op de stijl van haar juwelen.

Lees meer over goud & platina

 

 

 

De Stijl

Draagt ze klassieke, juwelen met sierlijke ronde vormen? Of gaat haar voorkeur meer uit voor strakke moderne lijnen?

 

Denk ook na of u zijsteentjes op uw verlovingsring wenst. Dit geeft de ring een luxueuze toets en accentueert bovendien ook de centrale diamant.

 

 

Solitaire

De 'klassieke' verlovingsring

Pavé

Verlovingsring met 5 diamantjes langs weerszijden

Rose

'Halo' of 'Entourage' zetting

 

 

 

 

 

 

De Kwaliteit

 

 

Last but not least moet u ook letten op de kwaliteit van de ring. Dit is één van de onderscheidende factor tussen verschillende juwelenmerken. Iedereen kan immers een grote, mooie en zuivere diamant leveren, maar de kwaliteit van de ring is bij elk merk anders.

 

Bij Blériot maken we elke verlovingsring met de handDe kwaliteit is afhankelijk van de manier waarop de ring gemaakt werd. Er zijn verschillende productiemethodes, gaande van serieproductie tot artisanaal handwerk. Hierbij is de spreuk "weet wat u koopt" heel belangrijk. Vraag aan de juwelier steeds een certificaat waarin staat hoe en waar de ring gemaakt werd. Een juwelier die dit niet kan aanbieden is zijn geld niet waard.

 

Kort samengevat geldt dat hoe meer handwerk eraan te pas komt, hoe beter de kwaliteit van het juweel zal zijn. Daarom wordt elk juweel van Blériot individueel vervaardigt in ons eigen atelier. Elke onderdeeltje wordt individueel gemaakt en afgewerkt alvorens het volledige juweel met de hand wordt samengesteld. Hierdoor verkrijgen we een veel fijner resultaat dan wat seriewerk ooit kan bereiken.

Lees hier hoe een verlovingsring van Blériot gemaakt wordt

 

Een extra vorm van kwaliteit bereiken we doordat we elke verlovingsring de zetting van de centrale diamant in platina maken. Dit heeft twee voordelen: Ten eerste verbetert dit de stevigheid van de zetting. Ten tweede accentueert de blijvend witte kleur van platina de witte kleur van de diamant. Hierdoor komt de diamant nog mooier uit!

Tip: Vraag aan de juwelier een gedetailleerde uitleg over de manier waarop hun juwelen gemaakt worden. Niet alleen weet u zo of de verlovingsring van goede kwaliteit is, het geeft u meteen ook een beeld van de vakkennis van de juwelier.
 

 

 

De Maat

De maat van de verlovingsring is gelijk aan de binnenomtrek in millimeter. Om deze te achterhalen kunt u drie eenvoudige methodes gebruiken:

1.       Klik hier om plastiek maatringen te bestellen.

2.       Print de maatmeter af. Schuif hem vervolgens over de juiste vinger en lees de maat af.

3.       Neem een ring die ze rond de juiste vinger draagt. Print de maatmeter af. Vergelijk de binnenkant van de ring met de zwarte cirkels. De cirkel die perfect past geeft de juiste maat weer.

Indien zou blijken dat de maat van uw verlovingsring toch niet helemaal klopt, geen paniek, we kunnen dit makkelijk aanpassen. We doen dit steeds gratis voor u.

 

 

3. Kies de centrale diamant

 

Het centrale onderdeel van een verlovingsring is de diamant. De diamant staat dankzij zijn onverwoestbaarheid symbool voor eeuwigdurende liefde.

De waarde van een diamant wordt bepaald door vier eigenschappen: De vier C's: karaat (carat), kleur (colour), helderheid (clarity) en slijpsel (cut). Hieronder vindt u een kort overzicht van wat dit allemaal juist betekent, en waar u op moet letten wanneer u een diamant kiest. Ook hier geldt "weet wat u koopt". Vraag steeds een certificaat bij de diamant.

 

Tip: De kleur van een diamant is zichtbaarder dan de helderheid. Wanneer u bij de aankoop van uwverlovingsring een keuze moet maken over de kwaliteit van de diamant, is het dus interessanter om voor een betere kleur te kiezen in plaats van een betere helderheid.
 

 

 

 

Karaat

Karaat is de gewichtseenheid van diamant. 1 karaat = 0.20 gram. Een karaat wordt onderverdeeld in 100 punten. 0.50 ct is dus gelijk aan 50 punten.

Karaat van diamant mag niet verwisseld worden met karaat bij goud, waar het de zuiverheidsgraad aangeeft.

Voor de meest voorkomende slijpvorm van diamant: de briljant, komt het karaatgewicht overeen met de volgende afmetingen:

 

 

 

 

 

0,30 karaat

4,3 mm

0,40 karaat

4,75 mm

0,50 karaat

5,2 mm

0,60 karaat

5,4 mm

0,70 karaat

5,75 mm

0,80 karaat

5,95 mm

0,90 karaat

6,2 mm

1,00 karaat

6,5 mm

 

 

 

Kleur

De meeste diamanten zijn kleurloos met een gele tint. De kleur wordt bepaald door vergelijking met een aantal 'masterstenen'. De beste graad is kleurloos en wordt aangeduid met de letter D – Excellent wit+. Daarnaast kunnen diamanten ook voorkomen in allerlei kleuren, gaande van fel geel tot blauw, rood, roze, paars, bruin, etc. Deze stenen worden 'Fancy colors' genoemd.

D, E en F zijn de topkleuren. Deze diamanten hebben een bijzonder zuivere kleurloosheid.

G en H zijn de 'middenkleuren'. Deze stenen zijn niet zo zuiver kleurloos als D, E en F, maar bevatten voor het blote oog toch geen enkel spoor van een andere tint. Omdat ze goedkoper zijn dan de topkleuren, maar toch zichtbaar erg mooi zijn, zijn G en H veruit de meest gekozen kleur voor verlovingsringen.

I en J zijn licht getint. Deze stenen vertonen een zeer lichte gelige tint, bijna niet zichtbaar voor het blote oog.

Diamanten met kleur K of lager zijn zichtbaar geel getint en zijn niet geschikt voor juwelen.

Bij Blériot bieden we diamanten aan met kleur D tot en met I. Elke diamant wordt zorgvuldig beoordeeld alvorens wij deze aankopen. Stenen met zichtbare inclusies, slecht slijpsel of een zichtbare tint worden consequent geweigerd en zullen dus nooit in onze verlovingsringen gezet worden.

 

 

Helderheid

Alle diamanten bevatten minuscule sporen van hun ontstaan. Deze sporen worden insluitsels genoemd. Bij diamanten van juweelkwaliteit zij de meeste insluitsels echter zo klein dat ze met het blote oog niet zichtbaar zijn. De helderheidsgraad wordt bepaald door de diamant te bekijken onder een loupe met vergroting 10X.

Tussen VS2 en SI1 ligt het kantelpunt. Per definitie is de onzuiverheid bij VS2 niet met het blote oog te zien, terwijl dit bij SI1 wel mogelijk is.

Bij Blériot bieden we diamant aan met helderheid Loupe Clean (LC) tot Kleine inclusie (SI1).

Slijpsel

De schittering van de diamant hangt voor een groot stuk af van de manier waarop het geslepen wordt. Een kleine afwijking kan ervoor zorgen dat de diamant licht 'lekt' waardoor er een schaduw zichtbaar wordt in de steen.

De kwaliteit van het slijpsel is het moeilijkste van de 4 c’s om te beoordelen. Daarom gaan de meeste laboratoria niet verder dan een onderscheid tussen poor (zwak), fair (redelijk), good (goed) of excellent.

 

Naast de kwaliteit van het slijpsel zelf speelt natuurlijk ook de vorm een rol. De meeste vormen zijn ontworpen om een maximale hoeveelheid licht te weerkaatsen, wat de diamant een zo groot mogelijke schittering geeft. De ronde Briljant is waarschijnlijk de bekendste slijpvorm. Andere veelgebruikte vormen zijn 'Marquise', 'Emerald' en 'Princess'.

 

 

Briljant

Princess

Marquise

Emerald

 

 

 

 

Certificaten

Diamantcertificaten zijn documenten die een overzicht geven van alle eigenschappen van een diamant. Deze certificaten worden opgesteld door erkende onafhankelijke instituten. Zij beschikken hiervoor over speciaal uitgeruste laboratoria waar gemmologen de diamanten onderzoeken op echtheid, karaat, kleur, helderheid en slijpsel.

Een certificaat wordt pas afgeleverd wanneer twee of meer gemmologen onafhankelijk van elkaar op alle onderzochte punten overeenkomen.

Er zijn veel certiferingsinstellingen, maar er zijn er slechts drie die er toe doen: de Hoge Raad voor Diamant (HRD), het Gemological Institute of America (GIA) en het International Gemological Institute (IGI).

 

 

 

4. De Juwelier

Er zijn veel grote verschillen tussen juweliers. Het loont daarom de moeite om verschillende zaken met elkaar te vergelijken en vooral te letten op de volgende punten:

  1. Kwaliteit: De kwaliteit van het juweel is minstens even belangrijk als de prijs. Vraag aan de juwelier om een certificaat waarin staat waar en hoe de ring werd geproduceerd. Dit geeft u een goed idee van de kwaliteit. Bij Blériot wordt dit certificaat bij elk juweel geleverd.
  2. Service: Welke service biedt de juwelier? Bij Blériot passen we gratis de maat van de ring aan. We zorgen ook voor een gratis gravure, ook ná de aankoop. Daarnaast moet een juweel ook onderhouden worden. Daarom bieden wij al onze klanten een gratis jaarlijkse onderhoudsbeurt aan waarbij de ring volledig wordt nagekeken, eventueel opnieuw wordt gepolijst en grondig wordt gereinigd.
  3. Garantie: Wij bieden u gedurende dertig dagen een niet-tevreden-geld-terug-garantie. Daarnaast geldt op al onze juwelen een levenslange garantie. Dit betekent dat wij gratis uw ring herstellen als deze beschadigd werd door normaal gebruik. Bovendien bieden wij voor al onze juwelen een gratis jaarlijks onderhoud. Hierbij wordt uw verlovingsring volledig nagekeken, bijgepolijst, eventueel opnieuw gerhodieerd en grondig gereinigd.

 

 

Stel uw verlovingsring op maat samen

Article Statistic
Posted in : Webwinkel
Tags:
Comments so far : Reacties uitgeschakeld voor Hoe kies ik de perfecte verlovingsring?

Goedbedrijf.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze advertentie.

januari 2017
M D W D V Z Z
« dec   feb »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Categorieën

Zoek een goed bedrijf - Vind een goed bedrijf - Vergelijk bedrijven | Goed Bedrijf toevoegen | Adverteren | Disclaimer | Cookie- en Privacyverklaring | Contact