Ook ZZP’ers kunnen extra hulp gebruiken

Home  /   Ook ZZP’ers kunnen extra hulp gebruiken

Wie net begint als ZZP’er zal merken hoe scherp de concurrentiestrijd eigenlijk gevoerd wordt. Om een goede start als zelfstandig ondernemer te maken kan een uitzendbureau voor ZZP een uitkomst zijn. Steeds vaker wordt uitzendbemiddeling voor zelfstandigen toegepast om vraag en aanbod op elkaar te laten aansluiten.


Bureau dat bij je past
Een uitzendbureau voor ZZP professionals legt zich vaak toe op een specifieke branche. Dit is voor zowel de ZZP’ers als de werkgevers een voordeel. Het vinden van vakmensen om tijdelijk openingen op de werkvloer te vullen is namelijk geen gemakkelijke klus. ZZP’ers zijn vaak echte specialisten. Terwijl de zelfstandigen zelf vaak geen idee hebben hoe zij in contact moeten komen met opdrachtgevers die hen werk kunnen bieden. Bemiddeling tussen beide partijen door een ervaren bureau is dan een goede oplossing gebleken. Om die reden zien ook steeds meer bureaus het levenslicht. Ook leggen meer bekende uitzendbureaus zich meer op ZZP’ers toe.

Vakmensen voor moeilijke klussen
Het grote voordeel dat de zelfstandigen met zich meedragen is dat zij vaak zeer sterk gespecialiseerd zijn in hun vak. Ze weten precies hoe zij moeilijke klussen moeten aanpakken. Om die reden zijn ze populair onder werkgevers. Tegelijkertijd heeft de werkgever niet altijd voldoende specialistisch werk op voorraad. Het is dan niet goed vol te houden om het hoge tarief dat nu eenmaal bij een dergelijke vakman hoort te betalen. Hem op projectbasis inhuren met behulp van een uitzendbureau is dan een goede oplossing waar alle partijen voordeel van kunnen hebben.