MEUBELBRANCHE-promo
uw-banner-hier
de-vakantiezoeker
Bedrijf toevoegen | Adverteren | Uw link op de homepage

De geschiedenis van de koolzuurhoudende drank

GB-Waardering

Koolzuurhoudende dranken zijn niet meer weg te denken uit ons leven. We nuttigen ze in het restaurant, bij de bioscoop, in de kroeg en gewoon thuis. De supermarkten en onze koelkasten staan er vol mee. Maar hoe is frisdrank ontstaan en wie besloot tot het toevoegen van de prik?

 

De eerste prik

Voordat de koolzuur werd ontdekt, waren er al verschillende ‘limonades’ te krijgen. Deze hadden hun oorsprong in Italië en ze waren te krijgen in verschillende smaken zoals sinaasappel of granaatappel en werden vernoemd naar het fruit waar ze van gemaakt waren. Het koolzuurgas, kenmerkend voor de hedendaagse frisdrank, werd door Joseph Black in het midden van de 18de eeuw ontdekt. Rond 1770 ontdekte Joseph Priestley dat water gecombineerd kan worden met koolzuur, maar dit bleef gelimiteerd tot alleen water.

 

De eerste frisdrank

De eerste koolzuurhoudende drank met een smaak werd als medicijn voorgeschreven in de Verenigde Staten. Dit groeide al gauw uit tot een rage. Bij de zogenaamde soda fontein kon je koolzuurhoudend water kopen met een smaak naar keuze. Deze smaak werd er ter plekke bijgevoegd. Al gauw waren deze dranken overal en konden ze gekocht worden in het bekende glazen flesje. Deze rage kwam pas na de Tweede Wereldoorlog naar Europa. Nu kan je frisdrank kopen in verschillende smaken, verschillende volumes en van een scala aan merken. Helaas bevatten deze dranken erg veel suiker en zijn ze vrij ongezond. Daarom kan u best af en toe van een glaasje fris genieten, maar water blijft toch altijd de beste dorstlesser.

Article Statistic
Posted in : Eten en drinken
Tags:
Comments so far : Reacties uitgeschakeld voor De geschiedenis van de koolzuurhoudende drank

Goedbedrijf.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze advertentie.

december 2016
M D W D V Z Z
« nov   jan »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Categorieën

Zoek een goed bedrijf - Vind een goed bedrijf - Vergelijk bedrijven | Goed Bedrijf toevoegen | Adverteren | Disclaimer | Cookie- en Privacyverklaring | Contact