MEUBELBRANCHE-promo
uw-banner-hier
de-vakantiezoeker
Bedrijf toevoegen | Adverteren | Uw link op de homepage

Beleggen in het internet

GB-Waardering

Alles staat met alles in verbinding, dat is waar het internet van dingen (in het Engels: the internet of things) op neerkomt. Nu is het al zo dat via computers, tablets en smartphones iedereen met iedereen in verbinding staat, maar met dingen bedoelt men slimme apparaten, apparaten met zogenaamde embedded systems. Dat kan de koelkast zijn, de thermostaat van uw huis of de auto. De 'dingen' communiceren met personen en met andere dingen, en nemen zelf beslissingen. Hierdoor kunnen processen bij bedrijven efficiënter worden, wat kan resulteren in lagere kosten voor logistiek en opslag, energiebesparing of betere verkoopcijfers. Het kan ook helpen de verkeersveiligheid te verbeteren en het leven te veraangenamen.

Met het oog op beleggingen kan dat interessant zijn. Wetende dat banken jouw spaargeld beleggen in dergelijke bedrijven, vind je het misschien interessant om dat zelf te gaan doen en er meer aan over te houden!

 

Werking

Hoe werkt het internet van dingen? Actieve apparaten moeten kunnen coinmuniceren met het internet, of met elkaar via bijvoorbeeld UMTS of Wi-Fi en (1;t;trom hebben zij allemaal een eigen IP-adres nodig. Het aantal IP-adressen zal de l,( ttnende jaren enorm toenemen. Passieve objecten (bijvoorbeeld kledingstukken I il een winkel, artikelen in een magazijn of een koelkast) moeten iets hebben waaraan zij kunnen worden herkend. De dingen moeten met mensen kunnen communiceren, dit gebeurt I ti eet of via bijvoorbeeld de telefoon.

 

Technologie

Technologieën als spraakherkenning, I welt! herkenning en geluidsherkenning zijn van belang om een correcte en nauwkeurige keurige interpretatie van de gegevens te maken. Ook energieverbruik is een issue. Sensoren krijgen steeds kleinere chips, zodat het voor steeds goedkopere tikelen de moeite loont deze met het internet in verbinding te stellen. zijn al heel wat apparaten die permanent of tijdelijk met het internet verbonden staan. Fototoestellen, kopieerapparaten, wasmachines, robots en auto's zijn (le bekendste voorbeelden. Maar daarmee is er nog niet echt een 'internet van dingen'. Toepassing van het internet van dingen in huis wordt ook wel huisautomatisering of domotica genoemd. Zo kunnen de radio, verwarming, verlichting, airconditioning of alarmsystemen worden gekoppeld met een LAN, zodat men als dat nodig is op afstand het licht en de v(1 warming kan aan- of uitzetten.

 

Eindeloos

De mogelijkheden zijn eindeloos. Slimme sensors kunnen zowel de verwarming als de zonneschermen. Ook de groeisnelheid van het graan kan makkelijk worden gemonitord. Ook worden lichaamssensoren gebruikt om gegevens te verzamelen en naar een centraal punt te versturen. Op een website kunnen sporters of I Lunet s dan direct de voortgang analyseren. Zelfs uw elektrische tandenborstel zal in de toekomst via uw telefoon vertellen welke mondhoek wat beter gepoetst mag warden.

 

26 tot 30 miljard apparaten

Volgens onderzoeksbureau Gartner zullen in 2020 26 tot 30 miljard apparaten aan het internet gekoppeld zijn. De opkomst van het internet van dingen lijkt in (le eerste plaats goed nieuws voor de halfgeleiderindustrie, want alle apparaten ztillen één of meer chips bevatten. Intel bijvoorbeeld verkoopt naast chips ook sensoren, draadloze radio's en mini-processoren waarmee met heel weinig energie een apparaat aan het internet kan worden gekoppeld. Een voorbeeld is de Curie-module, die niet groter is dan een knoop, maar wel een sensor-hub, Quark-processor en een Bluetooth-verbinding heeft.

 

Beleggen in internet

Het kan dus geen kwaad om te gaan beleggen in internet. Daarin zijn diverse bedrijven terug te vinden met interessante aandelen.

Article Statistic
Posted in : Financieel
Tags:
Comments so far : Reacties uitgeschakeld voor Beleggen in het internet

Goedbedrijf.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze advertentie.

december 2016
M D W D V Z Z
« nov   jan »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Categorieën

Zoek een goed bedrijf - Vind een goed bedrijf - Vergelijk bedrijven | Goed Bedrijf toevoegen | Adverteren | Disclaimer | Cookie- en Privacyverklaring | Contact