MEUBELBRANCHE-promo
uw-banner-hier
de-vakantiezoeker
Bedrijf toevoegen | Adverteren | Uw link op de homepage

Tips voor een wollenkleed reinigen

GB-Waardering

Een vloerkleed reinigen is  in sommige gevallen best een specialistische klus. Niet elke vlek is namelijk hetzelfde en bij echt hardnekkige gevallen is het inschakelen van een professioneel reinigingsbedrijf de enige oplossing. Vaak geldt wel dat voor sommige vlekken, viezigheden of verkleuringen er een aantal manieren of producten zijn waar geen externe hulp voor nodig is. Zo is azijn een prima middel. Een tapijt schoonmaken met azijn is goedkoop en makkelijk. Een wollen kleed reinigen met azijn begint met het mengen van azijn en water. Hierbij geldt dat de verhouding azijn tot water 1 op 10 is. Dit wil zeggen, gebruik je 10 ml azijn dan heb je 100 ml water nodig. Pak vervolgens een stevige doek of spons en doop deze in het mengsel. Knijp de doek of spons vervolgens uit, zodat het niet te nat is. Wrijf en dep nu vervolgens de betreffende plek in met het mengsel. Het tapijt zal hier zeker van opknappen. De volgende stap is bij wollen kleed reinigen is het ophangen van het kleed in een droge en goed geventileerde ruimte. Doe bijvoorbeeld een raam open gedurende een uur en het kleed is weer netjes.

Wollen tapijt reinigen met de natuur

Heb je een vlek in je kleed in de koudere maanden van het jaar? Dan kun je de natuur gebruiken om het vloerkleed aan te pakken. Sneeuw is namelijk de perfecte tapijtreiniger. Wanneer je het tapijt met de wollen kant op de sneeuw legt en het een aantal uur laat liggen, heeft het tapijt een flinke reiniging ondergaan. Na een aantal uur klop je het kleed uit en kun je het weer schoon en fris in de kamer leggen. De sneeuwkristallen verwijderen het vuil uit het kleed en nemen het op. Tevens worden kleuren opgefrist. Voor de kleinere vlekken is het gebruiken van sneeuw een prima oplossing.

Naast sneeuw kun je de natuur ook gebruiken door het buiten flink uit te kloppen. Zo zijn alle stofdelen en hard delen verwijderd en blijft alleen de vlek over. Een wollen kleed reinigen kan dan met behulp van vloeibare ossengalzeep. Belangrijk is dat je de vlek niet de dik insmeert en laat het een tijdje inwerken. Dep vervolgens met lauwwarm water de vlek op en je zult zien dat de vlek in de meeste gevallen weg is. ossengalzeep is bij de drogist te verkrijgen en is dus ook een makkelijke manier van reinigen. Wil je nu echt een diepe grondige reiniging, omdat je kleed verkleurd is of omdat er een grote hardnekkige vlek opzit. Dan is een professioneel reinigingsbedrijf de beste oplossing. Een wollen tapijt reinigen zij doormiddel van stoom en dieptereiniging. Hierbij wordt ook het dieper ingetrokken vuil verwijderd.

 

 

Article Statistic
Posted in : Huishoudelijk
Tags:
Comments so far : Reacties uitgeschakeld voor Tips voor een wollenkleed reinigen

Goedbedrijf.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze advertentie.

november 2016
M D W D V Z Z
« okt   dec »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Categorieën

Zoek een goed bedrijf - Vind een goed bedrijf - Vergelijk bedrijven | Goed Bedrijf toevoegen | Adverteren | Disclaimer | Cookie- en Privacyverklaring | Contact