MEUBELBRANCHE-promo
uw-banner-hier
de-vakantiezoeker
Bedrijf toevoegen | Adverteren | Uw link op de homepage

Drie wintersportbestemmingen in Zweden

GB-Waardering

Een wintersportvakantie is voor veel Nederlanders vaste kost. Iedere herfst- of kerstvakantie gaan drommen mensen met het hele gezin de hoge bergen in om te genieten van de eeuwige sneeuw. Of u nou een skiër of een snowboarder bent, of het liefst de après-ski induikt, wintersport is voor iedereen plezierig. Maar heeft u wel eens nagedacht over wintersport in Zweden? Vaak kiest men voor de populaire bestemmingen als Oostenrijk of Frankrijk. Maar het noordelijk gelegen Zweden heeft charmes waar u niet omheen kunt.

 

De piste af in Are

In de regio Jamtlands bevindt zich de wintersportbestemming Are. In het winterseizoen is hier 98 kilometer aan pistes te vinden. Iets meer dan tien procent hiervan is bestempeld als zwarte piste. De rest is gelijk verdeeld onder rood en blauw. Er is een halfpipe voor snowboarders, dus zij hoeven niet alleen de daling in te zetten.

 

De prachtige omgeving van Sälen

Dit idyllische dorpje ligt in de provincie Dalarnas Iän, in het midden van Zweden. Met maar 508 inwoners is dit een van de kleinste dorpjes in een skigebied. Toch is Sälen één van de bekendste bestemmingen voor wintersport in Zweden. In het hoogseizoen is de totale lengte van de pistes zo’n 140 kilometer. Ook is er genoeg te doen voor langlaufers, met wel 200 kilometer aan langlaufloipes.

 

De bergen van Tärnaby-Hemavan

Om dit lijstje af te sluiten kan Tärnaby-Hemavan niet vergeten worden. Wintersport in Zweden komt hier namelijk geweldig tot z’n recht. Met de ruim 31 kilometer aan pistes lijkt dit misschien maar een kleintje. Maar met de 39 kilometer aan loipes, een funpark en een halfpipe is er voor iedere wintersporter iets te doen.

Article Statistic
Posted in : Vakantie
Tags:
Comments so far : Reacties uitgeschakeld voor Drie wintersportbestemmingen in Zweden

Goedbedrijf.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze advertentie.

oktober 2016
M D W D V Z Z
« sep   nov »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Categorieën

Zoek een goed bedrijf - Vind een goed bedrijf - Vergelijk bedrijven | Goed Bedrijf toevoegen | Adverteren | Disclaimer | Cookie- en Privacyverklaring | Contact