De oplossing voor het vinden van witte t-shirts

Home  /   De oplossing voor het vinden van witte t-shirts

Het zoeken naar het perfecte witte shirt is niet altijd een makkelijke opdracht. De markt is zo overspoeld met alle mogelijke kwaliteiten en pasvormen witte shirts en t-shirts, dat het soms lijkt alsof je naar een naald in de hooiberg zoekt. Toch is het spenderen van tijd aan de zoektocht naar een mooi shirt geen verloren moeite. Een mooi t-shirt dragen maakt je immers niet enkel zelfzekerd. Wanneer je eens een wit shirt van goede kwaliteit gevonden hebt, zal je er ook jaren plezier van hebben.

Witte shirts zijn niet altijd wit

Je hebt misschien al gemerkt dat wit niet altijd stralend wit is. Sommige shirts lijken witter dan andere en daar is een verklaring voor. Stoffen die gebruikt worden voor witte kleding worden eerst gewassen en gebleekt. Verschillende fabrikanten gebruiken hier verschillende methodes voor waardoor het resultaat er ook niet altijd hetzelfde uitziet. De beste manier om te kijken of een shirt net zo wit is als jij het zou willen is door het in het zonlicht te controleren.

gespierde-man-in-wit-tshirt

Witte shirts dragen met stijl

Iedereen draagt wel eens een t-shirt en sommigen onder ons dragen ze zelfs bijna dagelijks tijdens de lente- en zomermaanden. Maar effen witte t-shirts zijn een speciaal geval. Als je een verkeerd model shirt draagt of als het niet stralend wit meer is dan dreig je een indruk te maken alsof je echt net uit bed komt en je je pyjamashirt nog niet hebt uitgetrokken. Kies je daarentegen voor een strak of modieus model wit shirt dan kan je juist bijzonder scherp en stijlvol overkomen. Probeer de combinatie wit shirt met een zwarte broek, vest of schoenen maar eens: klasse!

In combinatie met een vest helpt een wit t-shirt de perfecte balans te vinden tussen gekleed en informeel (al helt het over naar de informele kant natuurlijk). Daardoor zijn ze perfect geschikt voor werkplekken waar een pak en das geen vereiste is, maar waar een stijlvolle kledij tock verwacht wordt. Ook voor een avondje uit is een wit shirt altijd geschikt. Ze helpen een verzorgde maar ontspannen look te creëren die perfect past bij de moderne man.  

Wit-tshirt-v-hals-v-neck

Witte shirts vinden van goede kwaliteit

Hoe weet je eigenlijk dat je witte t-shirt of je shirt in een gelijke andere kleur ook echt van goede kwaliteit is? Dit zijn enkele tips die je kunnen helpen je keuze te maken.

Let op de gebruikte stof. Katoen, polyester of een mix van beide zijn tegenwoordig de meest gebruikte stoffen voor het maken van t-shirts. Katoen is een natuurlijke stof en daardoor veel duurder dan synthetisch polyester. Katoen biedt natuurlijk ook het voordeel dat het ademt, waardoor je witte t-shirts comfortabel zullen aanvoelen. In de zomer is katoen echter een lastige stof. Eens ze vochtig raakt door transpiratie droogt ze niet snel, en zo ontstaan al gauw zweetvlekken. Soms is een combinatie van katoen met synthetische stoffen dus wel degelijk beter dan katoen alleen.

Shirts van hoge kwaliteit hebben vaak ook meer stiksels dan goedkopere shirts. Zijn er dus minder stiksels te zien of is er juist gekozen voor moeilijkere stiksels om het shirt een bijzondere pasvorm te geven? Dan heb je al een goede aanduiding over de kwaliteit van het witte shirt.