Waarom je op moet passen met zakelijk leasen

Home  /   Waarom je op moet passen met zakelijk leasen

Steeds meer mensen werken als zelfstandige, de meesten als zzp’er, zelfstandige zonder personeel. En dan is de verleiding groot om “via de zaak” een auto te leasen. Want daarvan vindt geen melding plaats bij het BKR. Lease je privé dan gebeurt dit wel want dit wordt gezien als een langdurige financiële verplichting. Een leasecontract kan dan gevolgen hebben voor het verkrijgen van een hypotheek bij de koop van een huis of als je wilt gaan verbouwen. Maar als je zakelijk leaset gebeurt dat dus niet. Maar de financiële verplichting is er natuurlijk wel degelijk en daar moet je uiteraard rekening mee houden.

Een auto leasen via de zaak kan voordelig zijn
Vanwege bepaalde belastingvoordelen kan het voordeliger zijn om een auto via de zaak te leasen als je zelfstandige bent. Alle informatie die je nodig hebt voor een auto leasen met zakelijk financieel voordeel vind je op het internet. Zowel de Belastingdienst als leasemaatschappijen geven hierover informatie. Het is verstandig om deze goed door te nemen voordat je besluit om op naam van je bedrijf een auto te leasen. Een auto leasen via de zaak kan gunstig zijn, maar pas op voor de valkuilen voordat je je handtekening onder een contract zet.

Een nieuwe auto is goede reclame voor je bedrijf
Los van financieel voordeel is een mooie nieuwe leaseauto natuurlijk goede reclame voor je bedrijf. Je kunt een leaseauto laten beletteren met het logo en de naam van je onderneming zodat je naamsbekendheid opbouwt als je de weg op gaat. Ook dit is een voordeel van een auto van de zaak. Want je privé auto zul je niet zo snel van reclame voor je bedrif laten voorzien. De belettering wordt meestal direct door de leasemaatschappij verzorgd. Die zorgt er ook voor dat de reclame weer van de auto wordt verwijderd als je de leaseauto na afloop van de leaseperiode weer inlevert. Je hebt daar dus verder geen omkijken naar.