Het grootste smartphone-forum

Home  /   Het grootste smartphone-forum

Op dit forum alles wat je moet weten over smartphones en smartphone accessoires. Lees reviews, previews, gebruikerservaringen, technische hulp en nieuwtjes!

http://www.smartphone-forum.nl/

 

voorbeeld review:iPHone 7 PLUS

Net als vorig jaar de iPhone keuzes, kan jeook kiezen voor deiPhone 7 Plus, met een groter scherm (5,5 inch versus 4,7 inch). Maar de grootste pluspunten zijnis de dubbele camera's op de achterkant. Deze camera's kunnen twee beelden samenvoegen en dit maakt een hoop unieke effecten mogelijk zoals 2x optische zoom – en na een toekomstige software-upgrade – een koel in-camera bokeh-effect, waarbij de achtergrond vervaagt terwijl de voorgrond in focus geplaatst wordt.Draagbare oortjes

Ondanks we leven in een draagbare, draadloze wereld, houd ik niet van Bluetooth-hoofdtelefoons. En ik heb ook een hekel dongles. Ik ben aan het leren om te gaan met deze moderne adaptaties. 

Apples nieuwe AirPods maken de weg vrij voor meer geavanceerde Bluetooth mini-koptelefoons. Maar voor mij, er gaat niets boven een goedkope paar plug-and-play oordopjes voor luie gemak.

Alle andere smartphones hebben nog de "old school" jacks maar misschien zal de trend groeien. De goedkeuring van USB-C, een veelzijdige jack, kan leiden tot de verdwijning van hoofdtelefoonaansluiting te gaan

in Android-telefoons. Misschien moeten we gewoon open staan voor verandering.Alternatieven

Natuurlijk heeft de iPhone 7 een aantal opties. Apple's AirPods, misschien? Ze vallen om de minuut uit mijn oren. Je kan de meegeleverde bedrade Apple oordoppen gebruiken, die nu een vreemde Lightning plug hebben in plaats van een 3,5 mm. Of de Lightning-omvormer zodat je reguliere-hoofdtelefoon adapters kan gebruiken. (die Apple bedachtzaam heeft meegeleverd in de doos). Design Zwart is het nieuwe zwart

In een wereld van prachtige gebogen displays, zie de nieuwe iPhone er nu een beetje ouderwets uit. Toegegeven: het design is slank en aantrekkelijk en nog steeds erg goed ontworpen, maar de iPhone 7 ziet er net als de iPhone 6 en 6S uit. Het is net als de MacBook Air, of de iPad: Een bekende, oude vorm. Misschien duurzamer, maar wel hetzelfde. Apple heeft de naden gladgestreken die worden gebruikt om antennes van de telefoon te verbergen, het geheel rond de achterkant ziet er nu gladder uit. 


Nieuwe kleuren

Apple heeft dit jaar nieuwe kleuren toegevoegd. De telefoon wordt geleverd in twee versies van zwarte naast het bestaande zilver, goud en rose. zwart 1 is mat, terwijl zwart 2 een hoogglans heeft. Gitzwart, zo blijkt, is een vingerafdruk en kras magneet. Mijn suggestie: gitzwart niet kopen als je een krasvrije telefoon wilt hebben.Homeknop

De iPhone 7's homeknop is een solidi statische cirkel die helemaal niet beweegt. Het is net als de nieuwe MacBook trackpad puur een sensor. Omdat je niet een echte click krijgt is het in het begin iets minder bevredigend om op de homeknop te drukken. De knop voelt een beetje als 3D Touch – Apple's nieuwe drukgevoelige touchscreen geïntroduceerd op de 6S en nu terugkerend op de iphone 7.