Industriele lampen online aanschaffen

Home  /   Industriele lampen online aanschaffen

Industriële lampen hebben in de afgelopen tijd flink aan populariteit gewonnen. Steeds meer stylisten verwerken een industrieel tintje in inrichtingen. Dit kan bijvoorbeeld door een stellagekast of industriële lamp in het interieur te verwerken. Een van de voornaamste voordelen aan industriële lampen is dat je deze in zowel een modern, als in een klassieker interieur op kunt nemen. Daarbij is het aanbod aan industriële lampen in de afgelopen jaren flink gegroeid. Denk bijvoorbeeld aan een grote, strakke industriële lamp voor een modern interieur, of een wat kleinere, chique industriële lamp voor een klassiek interieur.

Tip: doe inspiratie op internet op! Er zijn verschillende websites waarop je een inkijkje krijgt in het interieur van stylisten. Zo kun je inspiratie opdoen voor de inrichting van je eigen interieur.

Een industriële lamp via het internet bestellen

Er zijn verschillende aanbieders van industriële lampen. Zo kun je een industriële lamp in een fysieke winkel kopen, maar veel groter is het aanbod op internet. Bij het bestellen van een industriële lamp via een webshop dien je met verschillende aspecten rekening te houden. Is de industriële lamp bijvoorbeeld authentiek, of laat een webwinkel de industriële lampen in een West-Europese fabriek produceren? Een authentieke industriële lamp geeft vaak meer sfeer binnen je inrichting. Deze authentieke industriële lampen worden veelal vanuit Oost-Europa geïmporteerd, waar de lampen vroeger gebruikt werden in donkere fabriekshallen en –gangen.

Naast het verschil tussen een authentieke industriële lamp en een normaal model, verschillen de lampen ook in kleur en formaat sterk van elkaar. Kies bijvoorbeeld voor een kleine, rode industriële lamp om een gezellig en sfeervol effect te hebben in een woon- of slaapkamer, of kies voor een grote, zwarte industriële lamp. Een grote lamp past vaak beter thuis in een modern, strak interieur.

Verschillende soorten industriële lampen

Doordat industriële lampen voorheen gebruikt werden om grote hallen en gangen in donkere fabrieken te kunnen verlichten, komen deze lampen in tal van verschillende soorten voor. Denk bijvoorbeeld aan wandlampen, hanglampen, vloerlampen en kleine industriële lampen voor op een eet- of salontafel. Des te groter de industriële lamp is, des te groter zal ook het effect worden. Veel mensen vinden het industriële karakter van een dergelijke lamp zorgen voor een gezelligere en knussere sfeer in huis.

Het voordeel aan industriële lampen is dat je deze overal in huis kunt gebruiken. Gebruik de lamp bijvoorbeeld als opvulling naast de bank, voor boven de eettafel of om de hal in je woning te verlichten. Voor welk type industriële lamp kies jij?