Bedrijf toevoegen | Adverteren | Uw link op de homepage

Houdt je Mes Scherp

GB-Waardering

Houdt je mes scherp

Zoals elke (voormalig) padvinder je zal vertellen, is een bot mes een gevaarlijk mes. Hoewel dit enigszins tegenstrijdig lijkt, is het zeker waar. Een bot mes maakt het moeilijker om te snijden, wat meestal resulteert in het forceren van kracht. Als je een mes (of ander gereedschap) door je doelwit heen wilt dwingen eindigt dit meestal slecht. Het gereedschap kan breken, je raakt gewond of je ontsnapt net aan een ernstig ongeluk. De oplossing is om je mes regelmatig scherper te maken. Zodra je merkt dat het mes niet zo soepel snijdt, kan je het beste een slijpsteen kopen. Slijpstenen zijn de beste optie. Ze komen in hele fijnere korrels, dus als je klaar bent, kan je met je mes scheren.

Veel dure messen maken tegenwoordig steeds hardere en exotischere soorten staal. Deze staalsoorten kunnen een echte uitdaging vormen voor een meer traditionele wetsteen. Daarom bevelen we DMT's diamantslijpstenen ten zeerste aan. Hun diamanten slijpstenen zijn gemaakt in Massachusetts en kunnen omgaan met elk hoogwaardig staal. Voor thuis slijpen past hun 6 "Whetstone-set goed. Als je onderweg bent, zal de DiaNiagoud Magna Guide Kit het beste zijn. Beide kunnen zowel nat als droog worden gebruikt en vereisen geen olie zoals veel andere wetstenen. Minder voorbereiding, minder opruimen en heel veel minder rommelig.

Smeer je mes goed in

Het gesmeerd houden van je mes heeft een twee doelen. Ten eerste smeert het duidelijk de bewegende onderdelen van het mes zodat ze soepel functioneren. Ten tweede zal het smeermiddel de stalen en metalen onderdelen helpen beschermen tegen water, stof en vuil en optimaal tegen corrosie. Je hebt niet veel nodig, slechts een paar druppels of een snelle spray van je favoriete smeermiddel in de bewegende delen en veeg het mes vervolgens wat teveel is weg. Het is een goed idee om minimaal een keer per week te smeren, als je het mes dagelijks gebruikt. Zorg ervoor dat je het mes goed smeert wanneer je het schoonmaakt.

Vergeet niet, dat als je goed voor jouw mes zorgt, dat het mes ook goed voor jou zal zorgen.

 

Article Statistic
Posted in : Vrije tijd en Hobby
Tags:
Comments so far : Comments Off on Houdt je Mes Scherp

Goedbedrijf.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze advertentie.

Zoek een goed bedrijf - Vind een goed bedrijf - Vergelijk bedrijven | Goed Bedrijf toevoegen | Adverteren | Contact

Frozen Junior Bed-bank

Frozen Junior Bed