Bedrijf toevoegen | Adverteren | Uw link op de homepage

De loterij: is het kansspel of oplichting?

GB-Waardering

Loterijen zijn altijd al aantrakkelijk. Als je ziet wat voor grote geldbedragen er te winnen vallen met de jackpot, gaat dat al snel tot de verbeelding spreken. Er zijn vaak bedragen van miljoenen euro’s te winnen en iedereen fantaseert er wel eens over wat die zou doen moest die effectief dat bedrag winnen. De prijzen kunnen dan ook altijd veel mensen overhalen om een lot te kopen en mee te spelen. Iedereen beseft wel dat er een héél kleine kans is om ook echt iets te winnen, maar toch is dat “het zou maar eens moeten lukken”-idee al genoeg om mee te doen aan de loterij.

Zelfs in de Middeleeuwen werden er al kansspelen gespeeld. Maar waar het vroeger om een kansspel ging, neigt het tegenwoordig toch meer en meer naar oplichterij. De Lotto is hier een goed voorbeeld van. Vroeger kon je op tv live de trekking van de nummers volgen. Er stond een presentator die aan een korf met balletjes draaide, op de balletjes die eruit kwamen stond dan een nummertje. De nummers die eruit kwamen waren de winnende nummers. Nu worden die uitzendingen amper nog gedaan en als ze toch gedaan worden zijn ze niet meer live.

Bovendien staat de jackpot van de Lottowekelijks op 6 miljoen euro. Een lot kost €1,50 en stel dan dat er elke week 3 miljoen loten worden verkocht, is dat een inkomst van 4,5 miljoen euro. Als de Lotto echt een kansspel zou zijn, zou die jackpot ook elke week moeten vallen, wat een wekelijks verlies van 1,5 miljoen zou betekenen voor Lotto. Naast de jackpot zijn er trouwens ook altijd andere kleinere prijzen te winnen. Zo komt het dus dat je amper ziet dat de jackpot valt, anders zou dat grote verliezen betekenen voor Lotto. Ook is het veel makkelijker om alles te sturen nu dat alle loten via computer worden geregistreerd. 

Article Statistic
Posted in : Sport en Spel
Tags:
Comments so far : Comments Off on De loterij: is het kansspel of oplichting?

Goedbedrijf.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze advertentie.

Website promotie

Onder de aandacht

Auto’s en Verkeer

TF Ads

Zoek een goed bedrijf - Vind een goed bedrijf - Vergelijk bedrijven | Goed Bedrijf toevoegen | Adverteren | Contact