Bedrijf toevoegen | Adverteren | Uw link op de homepage

Wat is bio energie?

GB-Waardering

Bio-energie is een verzamelnaam voor energie uit energiedragersdie rechtstreeks, dan wel via een chemische omweg, zijn gewonnen uit organisch materiaal. Met organisch materiaal word biomassa bedoelt, denk aan elektriciteit, gas en warmte. Soort gelijke energiedragers worden biobrandstoffen genoemd en zijn strikt genomen zonne-energie die in chemische vorm is opgeslagen. De Inhoud van Energie komt vrijwel altijd van de zon. Bio-energie (ethanol) is eigenlijk helemaal niet zo heel schoon als dat ons voorgeschoteld wordt. Natuurlijk is het wel beter dan de andere brandstoffen die we kennen namelijk benzine, diesel en LPG. Maar ook bij bio-energie worden er slechtere stoffen uitgelaten. Dit omdat het een verbrandingsmotor blijft. Als de bio-energie later nog steeds zo geproduceerd word als nu dan is het niet de toekomst, dit omdat het niet heel natuurlijk is door de brandstof vrijkomt genaamd ethanol.

Biomassa

Biomassa staat voor de totale massa van organismen. Hieronder valt zowel plantaardig als dierlijk materiaal. De biomassa is het kleinst in woestijnen en het grootst in de tropen. Naarmate het milieu minder gat verder en het klimaat minder extreem is, is de biomassa van de ecosystemen groter.
Er worden ook plantaardige en dierlijke grondstoffen geproduceerd door middel van energieopwekking en of biobrandstof. Onder die plantaardige en dierlijke brandstoffen verstaan wij suikerriet, mais, koolzaadolie, palmolie en dierlijke vetten. Bij de verbranding van biomassa komen er verschillende erg schadelijke stoffen vrij, namelijk stikstof, fijnstof, polycyclische aromatische koolwaterstoffen, vluchtige organische stoffen en zware metalen. In Europa is verwarming van biomassa voor meer dan 40% van het totale fijnstof. Ben je op zoek naar een bedrijf die dit voor je kan realiseren, bekijk dan deze website: https://www.karaenergysystems.com/nl

De energiecentrales

Bij het opwekken van energie heb je natuurlijk ook machines nodig. Door middel van machines kun je op verschillende manier energie opwekken. Denk aan water, wind, delfstoffen en natuurlijk zon. De machines worden aangepast op de manier hoe jij energie op wilt wekken. Je kunt ook energie opwekken door middel van hout. Daarbij kun je denken aan alle soorten hout die er zijn. Het werkt als volgt, het hout wordt verbrand waardoor er stoom vrij komt, die stoom drijft weer een stoomturbine aan die een dynamo aandrijft. En die dynamo zorgt ervoor dat er elektriciteit wordt opgewekt. Doordat het wordt verhit in een zuurstofloze ruimte ontstaat er brandbaar gas. Door dat gas kun je onder andere houtskool maken. Je kunt het ook gebruiken als brandstof voor een verbrandingsmotor. De gas die overblijft is erg dik. Verder kun het verwerken tot verschillende soorten brandstoffen.

Article Statistic
Posted in : Bedrijven
Tags:
Comments so far : Comments Off on Wat is bio energie?

Goedbedrijf.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze advertentie.

Website promotie

Onder de aandacht

Auto’s en Verkeer

TF Ads

Zoek een goed bedrijf - Vind een goed bedrijf - Vergelijk bedrijven | Goed Bedrijf toevoegen | Adverteren | Contact