Bedrijf toevoegen | Adverteren | Uw link op de homepage

Een outplacementbureau helpt u met de zoektocht naar een nieuwe baan

GB-Waardering

Als je bent vastgelopen in je carrière dan is het soms tijd om op zoek te gaan naar een nieuwe werkgever. Zeker op latere leeftijd is het niet altijd eenvoudig om zomaar aan een nieuwe baan te komen. Daarom wordt de hulp van een outplacementbureau ook regelmatig ingeschakeld. Een outplacementbureau gaat er voor zorgen dat je een overleg met de huidige werkgever op zoek gaat naar een andere werkgever.

Wat is outplacement precies?

Een outplacementbureau verschilt niet veel van een loopbaanadviesbureau. Ook wij een outplacementbureau krijg je advies over het vervolg van je loopbaan, het gaat echter een stukje verder dan dat. Bij een loopbaanadvies krijg je vooral tips en advies voor het vervolg van je carrière, ook al betekent dat niet altijd dat je gaat stoppen met je huidige baan. Bij outplacement is dat een stukje anders. Bij outplacement kom je met je werkgever overeen dat je op zoek gaat naar een nieuwe baan. Aan deze zoektocht terecht wordt wel een termijn gesteld, het zogenaamde outplacementtraject.

Waarom wordt er gekozen voor outplacement?

Soms heb je nog een contract bij je huidige werkgever maar loopt het toch niet helemaal lukken. Wellicht wil je zelf op zoek naar wat anders of wellicht wil je werkgever het bedrijf reorganiseren en dat gaat ten kosten van je functie. Ook bij een conflict met je werkgever kan outplacement uitkomst bieden. Daarnaast komt het vaak voor dat men, vaak op iets oudere leeftijd, toch denkt aan een carrièreswitch. Als je bent vastgelopen in je carrière wordt het misschien tijd om aan wat anders te denken.

Het juiste outplacementbureau kiezen

Er zijn veel verschillende outplacementbureaus en dat maakt het kiezen van een juiste partner niet eenvoudig. Je kan zowel bij grote als kleine bedrijven terecht. Ook kan het zijn dat je werkgever al een vaste outplacementpartner heeft voor dergelijke situaties. Als werknemer moet je echter vooral aan jezelf denken en eerst een lijst van wensen opstellen zodat je je carrière een goed vervolg kan geven.

Article Statistic
Posted in : Dienstverlening
Tags:
Comments so far : Comments Off on Een outplacementbureau helpt u met de zoektocht naar een nieuwe baan

Goedbedrijf.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze advertentie.

Zoek een goed bedrijf - Vind een goed bedrijf - Vergelijk bedrijven | Goed Bedrijf toevoegen | Adverteren | Contact

Frozen Junior Bed-bank

Frozen Junior Bed